Cultura 01/06/2021

La Fira del Llibre de Palma torna al Born amb més llibreters que mai

La 39a edició omplirà el cèntric passeig amb més d’un centenar d’activitats entre els dies 4 de maig i 13 de juny

2 min
Al centre, el president del Gremi de Llibreters, Àlex Volney, amb el regidor de Cultura de Cort, Antoni Noguera i la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, acompanyats dels llibreters que participaran en la fira.

PalmaLa Fira del Llibre de Palma torna aquest 4 de juny –i fins dia 13– al passeig del Born amb la participació més alta de llibreters dels darrers anys. Disset llibreries palmesanes ompliran la cèntrica via amb els seus estands, quan el 2019 foren dotze. Les paradetes estaran obertes de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. "Tornar al Born vol dir que tornam a la normalitat", ha dit durant la presentació de la 39a edició la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets. L'any passat la fira es va fer al pati de la Misericòrdia a causa de la situació sanitària.

El president del Gremi de Llibreters, Àlex Volney, ha estat molt optimista pel que fa al grau de participació que esperen tenir. Als dos extrems del passeig hi haurà dos escenaris, un més proper a la plaça de les Tortugues i l'altre a la de la Reina, on es faran 65 activitats culturals. A més, es preveuen 51 signatures de llibres. La majoria d'esdeveniments seran d'assistència lliure fins a completar el nombre de cadires, mentre que d'altres serà necessari reservar plaça a través d'eventbrite.

El lema d'enguany és "Roda el món. Torna al Born", per agrair la feina de totes les persones que permeten que la societat continuï endavant malgrat la pandèmia, i especialment perquè l'activitat cultural i editorial no aturi. El pregoner serà l'escriptor Sebastià Perelló, autor, entre d'altres, de La mar rodona, que fou finalista del premi Òmnium a la millor novel·la de 2020 i d'Exercicis de desaparició, Premi Bearn 1999. Perelló també és professor de llengua catalana i literatura a l'IES Ramon Llull.

El regidor de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha demanat a la gent que ajudi el sector comprant llibres a les llibreries petites. "Convidam tothom a comprar-ne i regalar-ne, perquè els llibres ens fan lliures", ha afegit l'editor de Nova Editorial Moll, Antoni Mir.

Les llibreries que participaran en la fira d'enguany són: Casa del Libro, Drac Màgic, El Corte Inglés, Embat Llibres, Es Raconet, Espai Caramulls, Ínsula Literària, La Biblioteca de Babel, Lila i els contes, Literanta, Llibreria Campus, Llibreria Editorial Finis Africae, Llibres Ramon Llull, Quars Llibres, Quart Creixent, Univers del Còmic i FNAC-Palma.

stats