Música
Cultura 02/07/2015

Alpha Blondy tanca el Festival Ítaca

El músic de Costa d'Ivori actua aquest divendres a Calella de Palafrugell

Ara
1 min
Cartell publicitari de Alpha Blondy per al Festival Ítaca

BarcelonaÍtaca tanca el cartell de la seva tercera edició amb l'artista de 'reggae' internacional del moment Seydou Koné, més conegut com a Alpha Blondy. Considerat l'hereu de Bob Marley, Blondy actuarà aquest divendres, 3 de juliol, a Calella de Palafrugell en un únic concert.

El músic africà, nascut a Dimbokro (Costa d'Ivori) canta en dioula, anglès i francès, també en àrab i hebreu, i incorpora en les seves lletres un punt d'humor, però sobretot de denúncia, per fer crítica política. En aquesta línia, va inventar el mot 'democratura' per a una de les seves cançons, una combinació de democràcia i dictadura, per qualificar la política d'alguns governs africans del moment.

El festival empordanès, que "ha venut pomes" com a entrades en protesta per l'IVA cultural, ha reunit noms destacats del panorama català musical, com La Pegatina, Els Pets i Albert Pla. En aquesta edició Ítaca ha penjat el cartell de 'Tot venut' en 4 dels 10 espectacles realitzats: Albert Pla i Diego Cortés a Pals, Juan Diego Botto a Palafrugell, Roger Mas al Castell Gala i la novena edició del Jazz Pera a la Pera.

stats