Cultura 12/03/2018

Un documental recorda l'assassinat de Berta Cáceres

L'ecofeminisme surt a debat al CineCiutat

Marina P. De Cabo
1 min
Nina Parrón, Martha Zein i Ruth Escribano posen davant el públic expectant

PalmaAquest dilluns, a Cineciutat, s'ha projectat el documental 'Berta vive' (Katia Lara, 2016), la temàtica del qual orbita al voltant de l'assassinat de la líder lenca Berta Cáceres, esdevingut a Hondures el 2016.

La filmació ha estat introduïda per Nina Parrón, directora insular d'Igualtat, i ha inclòs una introducció de Ruth Escribano, coordinadora de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat de les Illes Balears. En finalitzar, Martha Zein, experta en narratives audiovisuals i ecofeminista militant, ha conduït un debat sobre el concepte de 'cura' i la figura en la qual se centra el documental.

L'entramat que envolta la mort de l'activista apunta com a responsables el mateix govern de l'estat hondureny i les empreses transnacionals interessades a explotar el territori en la seva recerca del benefici econòmic.

L'acte s'adscriu al programa centrat en el Dia internacional de la dona, que desenvolupa activitats diverses al llarg de tot el mes. Ja l'any passat es va recordar la víctima mitjançant la creació d'un mural dissenyat per l'artista urbà Soma, obra que es pot veure al parc de les Veles.

stats