Cultura 19/03/2020

El món de la cultura homenatja Pere Pavia compartint les seves obres a la xarxa

La família de l'artista va convidar la ciutadania a difondre la seva obra, atès que no se li pot fer un comiat públic a causa del coronavirus

E. N.
2 min
L'escultura 'Dona cosint', amb les flors en homenatge al seu creador, Pere Pavia

PalmaEl món de la cultura a Mallorca està de dol per la mort de l'estimat artista Pere Pavia, que va morir dimecres a l'edat de 93 anys. Com que no se li podrà fer un comiat públic a causa del coronavirus, la família va convidar la ciutadania a difondre la seva obra a les xarxes com la millor manera de retre-li homenatge. I així ha succeït.

Des d'aquest dimecres, diverses persones i entitats han publicat escrits de record i agraïment a l'artista, acompanyats d'imatges de le les seves obres. Per exemple, el Grup d'Investigació en Enginyeria de la Construcció i les Estructures, va deixar flors als peus de La dona cosint, "com amics i companys d'un dels seus fills".

Entre molts d'altres, l'escriptor Joan Perelló Ginard ha publicat un vídeo de la retrospectiva de dibuixos a la Misericòrdia i Miquel Ferrer, de la llibreria Rata Corner, una imatge de La Parella, ubicada als jardins de la plaça de la Porta Pintada. L'Institut d'Estudis Baleàrics ha mostrat el seu condol per la pèrdua en un escrit a Twitter i ha assegurat que "el millor homenatge quan acabi el confinament, és visitar els racons on hi ha la seva obra, per exemple, a Palma".

Vandalisme a Dona cosint

Dona cosintL'entitat ARCA ha lamentat la mort de Pere Pavia i ha assegurat en un comunicat que "quan les circumstàncies ho permetin, ARCA demanarà a l'Ajuntament de Palma que es netegi la pintada de l'escultura Dona cosint com un petit homenatge al seu autor". Han mostrat el seu condol a la família de l'artista i també a la família Moll, i han volgut recordar la seva trajectòria en els diferents camps: il·lustrador, escultor, pintor, fotògraf, fins i tot dramaturg.

"Molta feina de Pere Pavia en col·laboració amb nombrosos arquitectes, potser no és prou coneguda. Volem destacar especialment la seva tasca al costat de l'arquitecte Josep Ferragut", han explicat. "Un artista de la seva categoria deixa un buit important encara que la seva obra resti amb nosaltres", tanquen.

stats