Un bistrot vintage al Born

Nova obertura: el Museu Picasso oferirà plats de bistrot parisenc

Està previst per a l’inici de l’estiu, i farà plats com els que hi havia a la ciutat francesa quan hi va anar el pintor

2 min
El pintor Pablo Ruiz Picasso, contemplat pel cuiner Romain Fornell

Al Museu Picasso s’hi podrà menjar, a partir del juny, la cuina del xef Romain Fornell. A finals de l’any passat, cuiner i museu van signar l’acord després que el primer guanyés el concurs de licitació. Tot plegat és tan recent que el cuiner que ostenta una estrella Michelin al restaurant Caelis comenta que està acabant la carta de plats que hi prepararà. “Serà un bistrot, a l’estil parisenc, com els que hi havia a París a principis del segle XX, semblant al Cafè Emma”, diu el cuiner, que fa referència al desaparegut restaurant que dirigia al carrer Pau Claris de Barcelona. Per tant, al Museu Picasso s’hi podran menjar els plats clàssics dels bistrots, com són tàrtars amb mantega per untar les torrades, amanides, musclos, macarrons amb formatge comté... És a dir, “els plats habituals de les braseries”.

El restaurant del museu està pensat com un projecte d’envergadura, sobretot si es té en compte la xifra de visitants que va rebre la instal·lació museística el 2023, que va ser més d’un milió de persones. “Soc conscient de la quantitat de visitants que té el museu, i sé que és un dels més importants de Barcelona”, diu el cuiner. Ell mateix diu que no sap si existeix en cap altre dels museus de la ciutat “una carta com la que tindrà el Museu Picasso, un bistrot parisenc que recordarà l’època en què el pintor era a París". De fet, el pintor Pablo Ruiz Picasso va arribar per primera vegada a París el 1900, i va ser en aquesta ciutat on va pintar el Guernica.

Una sala de l'exposició Picasso-Miró, compartida per la Fundacio Miró i el Museu Picasso.

Per la seva banda, el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon, assenyala que el restaurant encara no té nom (Bistrot Pablo és una de les propostes, però no l’única). Ara bé, sí que explica que estarà situat en l’últim palau del museu, dels quatre que el conformen, que és l’espai que ocupen les exposicions temporals. Una altra de les decisions que caldrà prendre serà la porta d’entrada al nou restaurant del barri del Born. “Encara estem decidint si s’entrarà pel carrer de Montcada o no, i hem de decidir-ne els horaris exactes”, explica el director, que afegeix l’alegria amb què emprèn els pròxims mesos de feina previs a la nova inauguració del museu, el qual “es finança amb les entrades dels visitants”, afirma Guigon.

stats