PATRIMONI
Cultura 24/01/2017

El Consell autoritza el trasllat de béns mobles del convent de les jerònimes al monestir de Sant Bartomeu d'Inca

La majoria d'obres que s'hi duran de manera provisional són pictòriques

M. Mateu
1 min
Monges responsables de l'ordre de Sant Jeroni al convent de Palma.

PalmaAquest dimarts la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca ha decidit autoritzar el trasllat dels béns mobles del monestir de Santa Elisabet de Palma (també conegut com el de les jerònimes) al monestir de Sant Bartomeu d'Inca. Es tracta de "de béns, gairebé tots de pintura, entre els quals no s'inclouran determinades peces grans", informen des de l'àrea de Patrimoni del Consell. A més, recalquen que el trasllat "serà provisional".

Dins el procediment, la institució havia demanat a la comunitat de religioses jerònimes una sèrie de requeriments, com ara que proposassin un trasllat de manera adequada, amb un inventari exhaustiu de les peces i a través de mesures per garantir el bon estat de les sales on s'ubicarien els béns traslladats.

És així com la comissió ha resolt autoritzar el trasllat i que en un termini de tres mesos la comunitat de religioses ha de proposar tasques de conservació per evitar el deteriorament del monestir de Santa Elisabet de Palma i solucionar problemes actuals.

Tot plegat sota el seguiment per part del Departament de Patrimoni, que supervisarà el trasllat i farà "visites mensuals, i excepcionals en cas de situacions concretes –pluges abundants, ventades–, per fer un seguiment de l'estat dels mobles i de l'immoble al monestir a Palma, per veure que no es deteriora més", assenyala el Consell.

stats