Cultura 17/03/2021

La Comissió de Memòria Històrica de Pollença facilitarà la consulta de les causes judicials del franquisme

Els interessats ho podran demanar per mitjà d'una còpia digital a la biblioteca i arxiu del municipi

ARA Balears
1 min
Les causes judicials que els tribunals militars obriren contra veïns de Pollença es varen digitalitzar el 2011 per Memòria de Mallorca.

PalmaLa Comissió Municipal d'Estudi per a la Veritat, Justícia i Reparació de Pollença facilitarà als interessats a partir d'aquesta setmana la consulta de les causes judicials contra pollencins que varen jutjar tribunals militars franquistes des del juliol del 1936 fins al 1939. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'Ajuntament de Pollença. Ha explicat que aquesta Comissió, que reuneix víctimes i familiars, investigadors, entitats i representants institucionals, desenvolupa tasques de recerca i de divulgació històrica.

Els interessats en la consulta ho podran fer per mitjà d'una còpia digital a la Biblioteca i a l'Arxiu Municipal de Pollença. El consistori ha destacat que es tracta d'un total de 22 causes, que afecten a més de 200 pollencins i per motius diversos, com ara acusacions de delictes de rebel·lió militar, robatoris o troballes de cadàvers. Tot i això, no es descarta que s'ampliï amb noves causes així com avanci la recerca, ha subratllat l'ajuntament en un comunicat.

El consistori pollencí ha assenyalat que es va acordar fer més accessible a familiars i investigadors locals les causes judicials que els tribunals militars obriren contra veïns del municipi. Aquestes causes les varen digitalitzar Memòria de Mallorca el 2011 i, recentment, es varen cedir al Govern.

stats