Casal Solleric
Cultura 26/07/2023

El Casal Solleric acull l'exposició col·lectiva 'Ones-Olas-Waves', creada únicament per dones

L'exposició s'inaugura el pròxim dijous 27 de juliol

ARA Balears
2 min
Exposició col·lectiva del Casal Solleric

PalmaEl Casal Solleric acollirà a partir d'aquest dijous l'exposició Ones-Olas-Waves, una mostra col·lectiva feta per 15 artistes, totes dones, dirigida en nom de l'Ajuntament de Palma per Fernando Gómez de la Cuesta i comissariada per Jesús Alcaide. El comissari ha apuntat que l'exposició s'inaugura aquest dijous 27 amb una performança a partir de les 20 hores.

"La mostra és un recorregut visual en què 15 artistes, totes dones, plantegen diferents relacions amb el medi aquàtic i amb allò líquid", ha apuntat Alcaide. En aquest sentit, ha explicat que la mostra inclou fotografies, escultures, visuals i obres d'artistes consagrades com Angels Ribé, "una artista clàssica del conceptual català i d'altres molt més joves", explica. L'exposició també inclou alguna obra d'artistes mallorquines com Laia Ventayol, Cristina Moreno i Mar Guerrero.

En aquest sentit, des del Solleric han assenyalat que la mostra és un "compendi" en què es conjuguen propostes en els treballs de les quals es poden establir "diferents connexions entre la producció artística contemporània i el territori del que és aquàtic, la mar, la liquiditat, els fluids i el paisatge fluvial, així com amb la manera com el pensament oceànic transforma la manera d'entendre el nostre món actual".

Amb tot, l'exposició neix d'un procés de recerca de més de tres anys i que configura, a les sales del Casal Solleric, una cartografia aquàtica sobre les diferents maneres amb què les 15 artistes del panorama estatal es relacionen amb la idea i la materialitat de l'aigua, amb la fluïdesa del pensament i les maneres d'abordar la liquiditat que domina tots els estadis de la nostra vida.

Els treballs d'artistes com Ángeles Ribé, Itziar Okariz, Lucía C. Pino, Maria Tinout, Pauline Fondevila, Isabel Marcos, Irati Inoriza, Cristina Mejías, Laia Estruch, Mar Guerrero, Claudia Labrador, Laia Ventayol i Cristina Moreno presenten diferents acostaments a aquest panorama aquàtic des dels territoris de la instal·lació, l'escultura, la fotografia, el vídeo, la performança, el so o l'acció, d'una manera intergeneracional, que produeix certa genealogia al voltant de les relacions de l'art realitzat per dones amb alguna genealogia del context del que és aquàtic, des dels treballs pioners d'Àngels Ribé, passant per les accions d'Itizar Okariz fins a acabar en els treballs d'artistes més joves com Irati Inoriza, Marina González Guerreiro o Claudia Labrador. Durant la inauguració de la mostra es farà una performança a càrrec de Laia Estruch anomenada Sirena, una peça feta en col·laboració amb l'escriptora Irene Solà. La mostra es clausurarà amb una altra performança a càrrec de l’artista basca Itziar Oariz.

stats