Cultura 04/11/2020

'Bruixes', de Salvatge Cor, premi Enderrock al millor disc balear de l'any

El premi d'honor s'entregarà enguany a la cantautora Miquela Lladó i el guardó que celebra la trajectòria serà per al cantant Llorenç Santamaria

Clàudia Darder
2 min
'Bruixes', de Salvatge Cor, premi Enderrock a millor disc balear de l'any

PalmaSalvatge Cor, Marala, Joana Gomila i Laia Vallés, Miquela Lladó i Llorenç Santamaria són els músics i grups premiats pel jurat i la crítica en aquesta tercera edició dels premis Enderrock de la música balear. Bruixes (Discmedi, 2019), l'últim àlbum de Salvatge Cor, s'endú el premi de la crítica al millor disc balear de l'any; Paradís, de Joana Gomila i Laia Vallès, es fa seu el premi especial del jurat, i A trenc d'alba, de Marala, ha estat votat com a millor disc revelació. El premi d'honor, que l'any passat va ser per a Uc, s'entregarà enguany a la cantautora Miquela Lladó, i l'altre gran guardó, el premi a la trajectòria, serà per al cantant Llorenç Santamaria, dues figures de carreres consolidades i reconegudes.

Avui arranca la segona fase que determinarà a qui s'entregaran els guardons que depenen de la votació popular del públic. Segons s'ha anunciat a la roda de premsa d'aquest dimecres dematí, els artistes illencs amb més nominacions són Xanguito (4), Pèl de Gall (3), Bep Marquès (3). Baldoo (2) i Miquel Brunet (2).

Els premiats per votació popular són els de les categories de millor artista, millor grup revelació, millor cançó, millor cançó en confinament i millors discos de pop-rock, cançó d'autor, músiques urbanes, folk, jazz i clàssica. El públic pot votar fins al 15 de novembre al web dels guardons. El resultat d'aquesta categoria es donarà a conèixer durant la gala d'entrega dels premis.

La gala dels III premis Enderrock de la música balear tindrà lloc dia 26 de novembre al teatre Xesc Forteza de Palma i inclourà les actuacions de Tomeu Penya, Joana Gomila i Laia Vallès, Maria Jaume & Lluís Cabot, Rudymentari i Suasi i Els Electrodomèstics. Pep Suasi i Victòria Maldi en seran els presentadors.

stats