Cultura 17/08/2021

De Becky G i Rauw Alejandro a Zoo i Xanguito: els artistes que passaran pel Visit Mallorca Estadi

La promotora musical Contemporanea Music ha organitzat quatre concerts al camp de futbol entre els dies 8 i 12 d'octubre

2 min
La cantant estatunidenca Becky G.

PalmaEls de Contemporanea Music encalenteixen motors per a la tardor i ho fan amb un "nou escenari". Així s'anomena el projecte que tot just acaba de començar a caminar de la mà de la institució esportiva Visit Mallorca Estadi, que cedirà el camp de futbol a la promotora musical per fer concerts. No s'hi han posat per poc. El mes d'octubre, si la pandèmia ho permet, passaran per Mallorca estrelles internacionals que mouen masses de gent com Becky G i Rauw Alejandro, que sonaran a l'estadi dimarts dia 12 d'octubre.

En total s'han organitzat quatre dies de concerts: divendres 8 d'octubre pujaran a l'escenari Nathy Peluso (que ja va deixar embadalit el públic de Palma) i Delaossa, raper andalús. Encara falten artistes per confirmar.

Dijous dia 9 d'octubre serà el dia de la festa Love the 90's. El públic recordarà les cançons que han acompanyat alguns dels moments més importants de la seva vida. La festa farà que hi hagi damunt l'escenari grans bandes i solistes internacionals dels 90: Snap!, 2 Unlimited, Chimo Bayo, Tina Cousins, Kriss, Double Vision, Sensity World, Jumper Brothers i Spanic.

L'artista Carmen Aguado, coneguda amb el nom artístic JazzWoman.
La cantautora mallorquina MDMAR.

Diumenge 10 d'octubre serà el torn de la nit en català. Hi sonaran els valencians Zoo, que varen esgotar entrades quan varen venir el mes de maig a presentar el seu darrer disc, Llepolies. També s'ha programat Buhos, banda catalana de gran èxit i que aquesta temporada també ha estat a Manacor. De l'illa, Xanguito és la banda que comparteix cartell amb aquests altres noms, així com MDMAR, jove cantautora mallorquina. A més, hi haurà la rapera valenciana Carmen Aguado, coneguda amb el nom artístic de JazzWoman. I això no és tot, perquè falten artistes per confirmar.

La idea de la productora és poder programar artistes internacionals. Així, Visit Mallorca Estadi - El Nou Escenari "és un clar exemple de la importància de la col·laboració entre les administracions públiques i les empreses privades", va dir Felipe Menéndez, responsable de Contemporanea Music, una manera de "sortir de la crisi" clau i que es fa a través de la "promoció del turisme de qualitat vinculada a grans esdeveniments culturals".

Normes i requeriments

El que queda per veure són les normes de seguretat que hi haurà el mes d'octubre. Des de dia 14 d'agost, el Govern permet ampliar l'aforament dels grans esdeveniments culturals i esportius. Si res canvia, hi podrà haver un màxim de 1.000 persones a l'interior i de 5.000 a l'exterior (els concerts del Visit Mallorca Estadi seran exteriors).

Ara bé, qualsevol esdeveniment que superi les 500 persones en interior i les 2.500 en exterior haurà d'exigir als assistents que presentin un justificant de la pauta completa de vacunació o bé una prova diagnòstica negativa. Només se'n lliuraran els assistents menors de 12 anys. Encara queden setmanes per acostar-se definitivament a aquests dies de concert, i és possible que les restriccions canviïn els pròxims consells de govern. Igualment, Menéndez assegura que "ja teníem pensat demanar tests d'antígens per entrar als concerts".

stats