Cultura 08/12/2019

El cor Acadèmia 1830 guanya el primer premi del Certamen de corals de Binissalem

El Cor de Dones de la UIB s'ha enduit el segon guardó i el premi del públic

E. Navarro
2 min
El Certamen homenatja la figura de Baltasar Bibiloni

PalmaL'Acadèmia 1830 ha guanyat el primer premi (dotat amb 1.000€) del Certamen de corals de Binissalem, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a l'església de Santa Maria de Robines. El Cor de Dones de la UIB s'ha enduit el segon guardó (700€) i també el premi del públic, sense dotació econòmica. Per acabar, Fernando Marina, de l'Acadèmia 1830, hi ha estat reconegut com a millor director.

El certamen va començar divendres horabaixa amb una actuació inaugural de la Coral 3x4 de Binissalem i s'ha allargat fins diumenge. Els organitzadors han explicat a l'ARA Balears que estan "molt contents" amb l'acollida d'aquesta primera edició, que ha omplit l'església, sobretot dissabte i diumenge. "Nosaltres com a organitzadors tenim ganes de donar-li continuïtat i preparar-ne una segona edició, però ja ho veurem", han precisat.

A més de l'Acadèmia 1830 i el Cor de Dones de la UIB, han participat en el certamen la Coral Minuet de Bunyola, l'Art Vocal Ensemble de Palma, l'Orfeó Universitat Rovira i Virgili i el Coro Infantil Santa María de Llano de Granada.

Els organitzadors (el Cor 3x4 i l’Escola de Música de Binissalem) han volgut agrair al final de l’acte la col•laboració de l’Ajuntament, dels patrocinadors, de les empreses i els comerços de la localitat i de molts de binissalemers que durant aquests dies han cedit casa seva perquè s’hi poguessin allotjar els integrants dels cors de fora de l’illa que han participat al certamen. La Diada s’ha tancat amb un dinar de germanor entre totes les corals participants.

Binissalem ha homenatjat durant aquests dies la figura del músic, director, compositor i pedagog binissalemer Baltasar Bibiloni amb la celebració d’un Certamen Coral que ha nascut amb una clara voluntat de perdurar.

stats