Sexy Sadie reapareix per sorpresa al Cranc Festival de Menorca

L'esdeveniment musical ha tancat aquest dissabte la tercera edició amb un èxit rotund en el seu nou format

El Cranc Illa de Menorca Festival ha tancat aquest dissabte la tercera edició amb un èxit rotund en el seu nou format. Les actuacions de Zahara, Bad Gyal, Temples i Carolina Durante, i la reaparició de Sexy Sadie, com la 'Secret Band', han estat el gran reclam de l'edició d'enguany. Acompanyant-los hi ha hagut bandes potents com Australian Blonde, Soledad Vélez, La Estrella de David, Miqui Puig Dj, Los Nastys, Bifannah, Sunflowers, Island Cavall, Yo Diablo, The Trikinis, Transmuntanus, Honolili i Kate Donovan Dj.

Aquesta tercera edició, que ha tingut lloc a Cala Figuera del 9 a l'11 de maig, ha aconseguit omplir el 70% de l’aforament del recinte del festival i ha rebut un gran nombre d'assistents de fora de Menorca. Els organitzadors celebren que “la tercera edició del Cranc hagi atret tanta gent de fora de l’illa, tant de la resta de les Balears com de la Península”. La combinació d'art i cultura, al costat d'un cartell de primer nivell, ha suposat el gran atractiu del festival d'enguany.

La inauguració d'aquesta cita musical començava amb la jornada de dijous al Museu de Menorca, on es varen poder veure les exposicions de Julieta Oriola (Argentina), Antía Van Weill (Galícia) i Cossiol by Marta Juan (Mallorca), juntament amb el concert de Honolili, el darrer projecte musical de la mallorquina Lia Gibert, que va suposar la primera actuació del festival.

Per a la sessió de divendres, el festival es va desplaçar a Cala Figuera per gaudir dels concerts de Zahara i Bad Gyal, dues de les artistes més esperades de l'edició. Durant la jornada, també varen actuar bandes com Los Nastys, Soledad Vélez, Bifannah, Sunflowers i Monile Dj, per tancar la nit.

La jornada de dissabte va començar amb una gran varietat d'activitats per gaudir en família: des de classes de guitarra, tallers de robòtica i construcció d'instruments musicals, fins a activitats per als més petits, que també varen poder gaudir de dos contacontes, i tot un matí de color amb els pinta-cares.

Durant el matí, els amants de la música varen poder assistir al Cranc PRO, un espai on conèixer, de primera mà, les tendències del sector musical. Aquest any, tenia dos convidats internacionals: Sean Bohrman (Burger Records) i Eduardo Calvillo (Ruido Fest Chicago), que al costat de Jesús Guisado (Monkey Week) varen parlar de l'auge dels festivals internacionals i dels festivals urbans. També varen ser-hi presents Carlos Galán (Subterfuge Rècords), Joan Vich (Primeros Pasitos, FIB) i Gonzalo Tafalla (Discos Bora Bora), que conversaren sobre la creació d'un segell discogràfic; Paco Loco (Australian Blonde), Miqui Puig (Los Sencillos) i Jaime García (Sexy Sadie), que parlaren de l'art de la producció musical; i Xavier Barceló (Institut d'Estudis Baleàrics), que va explicar la projecció exterior de la música de les Illes Balears.

L'horabaixa de dissabte va continuar amb moltes més actuacions. Els britànics Temples i la banda espanyola revelació dels darrers anys, Carolina Durante, varen ser el colofó d'un festival ple de grans noms en el cartell. La jornada de dissabte va permetre als assistents gaudir dels directes d'Australian Blonde, La Estrella de David, Miqui Puig Dj, Island Cavall, Yo Diablo, The Trikinis, Transmuntanus i Kate Donovan Dj. Se'ls hi va sumar la banda al complet dels mallorquins Sexy Sadie, que varen ser la 'Secret Band' i que no es varen donar a conèixer fins just el moment en què varen sortir a l’escenari.

Aquesta tercera edició ha suposat una passa cap endavant per al Cranc, ja que han canviat el format a fi d'unificar tots els concerts en un únic cap de setmana i en el mateix recinte. L'èxit d'aquesta tercera edició anima els organitzadors a “començar a treballar des d'ara mateix en la 4a edició, no podem deixar escapar aquestes bones sensacions. Volem continuar creixent per ser un festival al qual la gent de fora de l'illa vulgui venir. Des dels inicis del Cranc volíem que fos un festival per a la gent de Menorca, ja que no n'existeix cap d'igual a l'illa, però també volem continuar amb la nostra bona projecció exterior", han expressat.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF