Art

El Liceu presenta una exposició que vincula el realisme de les arts plàstiques amb el verisme de l'òpera

'Verisme plàstic: nous realismes a Catalunya' mostra trenta obres de dotze artistes 

El Gran Teatre del Liceu acull l'exposició col·lectiva 'Verisme plàstic: nous realismes a Catalunya' amb l'objectiu de generar lligams entre les arts plàstiques i la música. Alhora, pretén ampliar l'oferta cultural del Liceu. La mostra combina el realisme a través de trenta composicions pictòriques i escultòriques de dotze artistes catalans contemporanis com Josep Cisquella, Daniel Cuervo, Carlos Díaz i Neus Martín Rayo, entre d'altres.

Les obres estan vinculades a la programació de l'òpera 'Andrea Chénier', d'Umberto Giordano, una obra que és el màxim exponent del verisme en l'òpera del segle XIX. La intencionalitat dels artistes a l'hora de transmetre la realitat es basa a "actualitzar les temàtiques i fer-nos adonar de les coses belles que ens envolten", explica la comissària de l'exposició, Rosa Ferrer.

L'exposició és una segona versió de la mostra que es va realitzar l'any 1999 a l'Arts Santa Mònica i forma part del cicle d'exposicions d'aquesta temporada al Liceu, que es pot veure des d'aquest dilluns 12 de març fins al 18 d'abril al balcó del Foyer del Liceu. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF