El Govern cerca "diàleg" i "consens" per limitar l'arribada de creuers a Palma

El conseller Iago Negueruela ha assegurat que l'Executiu balear ja ha començat a negociar amb les cinc navilieres més importants del sector

Ni les navilieres ni el Govern cerquen una tàctica de por, sinó d'acord, consens, diàleg i feina conjunta per "ordenar i limitar" l'arribada de creuers al port de Palma, segons ha dit al Parlament el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Com ha informat Efe, preguntat pel Partit Popular, el conseller ha assegurat que l'Executiu balear ja ha començat a negociar amb les cinc empreses de creuers més grans del món.

Negueruela ha reiterat que s'ha d'arribar a un acord amb el sector dels creuers i que mai ha dit que s'hagi de frenar la seva arribada a Ciutat. I ha demanat al PP que "comenci a escoltar tota la ciutadania" sobre la massificació turística. El conseller també ha avançat que aquesta setmana la directora general de Turisme de les Balears viatjarà fins a Venècia per parlar de l'ordenació del turisme creuerista.

Però tot i això, la diputada popular María Salomé Cabrera ha criticat que Negueruela no concreti com es limitaran els creuers, amb quines eines legals i si s'aprovarà una moratòria.

Hila afirma que "Palma no pot regular els creuers" però que el port pot prendre mesures dissuasives

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF