MÚSICA

Dinamo, Donallop i The Wheels participaran en la fira BIME de Bilbao

Es tracta d'un dels festivals de música amb més projecció de l'Estat i de foment de jornades professionals entre artistes

El BIME és un dels festivals de música de referència a l'estat espanyol. Durant tres dies (26, 27 i 28 d'octubre), Bilbao 2 es converteix en la capital de la música amb l'actuació de bandes internacionals de renom ( PJ Harvey, Suede i The Chemical Brothers), però també hi tenen lloc jornades per a professionals, 'showcase' i conferències que reuneixen programadors de dins i fora de l'Estat, a més d'artistes i representants.

Per primera vegada, el Govern, a través de l' Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), ha donat suport als músics que es vulguin promocionar en aquesta fira. És així com Dinamo, Donallop i The Wheels han estat seleccionats per participar en els 'showcase' de les jornades de música; també grups com Son and The Holy Ghosts i Trapecistas, i responsables de segells discogràfics de les Illes seran a Bilbao per tal d'establir contactes amb programadors i agents.

Per això, l'IEB ha ofert als músics l'oportunitat d'assistir a aquesta fira, que els permetrà fer relacions i que la seva música sigui coneguda. És el cas de Guillem Mesquida, membre dels Son and The Holy Ghosts, que s'ha acreditat com a professional. "Ens interessa molt mostrar la nostra música als programadors que hi haurà en aquest festival", afirma. Mesquida duia preparat un dossier amb la informació del grup i la feina que fan. "A mi el que m'agrada és fer música, però també hem de saber com vendre-la; per això volem participar en aquest tipus de jornades", confessa. Alemanya és el país convidat d'aquesta edició, "ens interessa mot poder arribar a aquests programadors", ha manifestat el músic.

Jaume Cerdà, de Dinamo, també s'ha mostrat "molt content" de poder actuar a la fira i aprofitaran la sortida per fer dues actuacions més al nord de la Península. També "anirem a festejar els programadors amb la nostra música", ha dit el trompetista.

Per la seva banda, Guillem Borràs, de The Wheels, ha qualificat aquestes trobades "com una bona oportunitat per superar la barrera de la insularitat i crear oportunitats als músics d'aquí".

Josep Ramon Cerdà ha expressat aquest dilluns en roda de premsa, juntament amb aquestes tres músics, que la feina de l'IEB és reprendre la participació en les fires: "En l'àmbit musical ja hem participat en fires a Marsella, Bremen, Rotterdam, Vic, Manresa, Sevilla, Santiago i ara a Bilbao". Aquesta trobada al BIME s'emmarca en una de les línies estratègiques de l'IEB per "establir col·laboracions i intercanvis que permetin dur la música feta a les Illes Balears a tot el món", ha remarcat Cerdà.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF