ArtNit Campos, la transgressió es trasllada al poble

El festival es durà a terme el divendres 11 d’agost amb 62 propostes contemporànies d’artistes d’arreu
Intervenció de l'artista Anapurna a dos dels contenidors de la platja de sa Ràpita, un concurs promogut pel Club Nàutic que vol fer prendre consciència dels residus a la mar. / ART NIT CAMPOS

ArtNit Campos es consolida com una de les nits d’art contemporani més transgressores de Mallorca. Ja està tot preparat perquè el divendres 11 d’agost el poble s’engalani d’art i de propostes de més de 60 artistes que impregnaran Campos de modernitat.

Per a l’edició d’enguany, la sisena, han estat seleccionades 62 propostes artístiques: 33 són de l’estat espanyol; 23, són obra de creadors mallorquins, i 4 intervencions arribaran d’Israel, l’Iran i Noruega. Aquests exposaran en espais convencionals i no convencionals del poble. Les intervencions s’aniran succeint per diferents espais privats del centre de Campos. En molts dels casos, es tractarà de cases en desús que obriran les seves terrasses, cellers, patis o sales per a l’ocasió; també es podran gaudir al carrer o en un edifici públic.

En aquesta edició, l’ArtNit dona una especial prioritat a les propostes de site specific que cerquen l’impacte visual en el públic i el diàleg de les instal·lacions amb la seva realitat contemporània i urbana. Per altra banda, hi haurà molta pintura, “que ja enyoràvem”, assenyala l’organitzador, Andreu Mas, encarregat de gestionar l’ArtNit des de l’inici.

Intervenció en contenidors

L’avantsala de l’ArtNit Campos ja comença a despuntar, i és que una de les intervencions que des de dimarts es duen a terme és la de l’artista Anapurna, que està pintant sobre dos contenidors de la platja de sa Ràpita: un de sis metres i l’altre, de dotze. Aquesta activitat ha estat promoguda pel propietari del Club Nàutic per col·laborar amb l’ArtNit, tal com ja va passar fa uns anys en les intervencions als búnquers de la platja del Trenc i ses Covetes, i aquest pic amb la intenció d’intervenir en aquests dos contenidors de grans dimensions situats just a l’entrada de la platja. Per a aquesta obra, ArtNit obrí un concurs al qual es presentaren dotze artistes. La guanyadora fou Anapurna, artista establerta a Madrid que ha obtingut el premi de 3.000 euros per realitzar aquesta instal·lació amb missatge social, ja que pretén conscienciar de la quantitat de residus i fems que es tiren a la mar. Una aposta fresca i despreocupada que donarà un nou aire a la platja.

ArtNit Party

No sabem si les instal·lacions de l’ArtNit crearan polèmica; ara bé, allò que sí que ha transcendit els carrers de Campos és el cartell que ha utilitzat la festa de Redistricte 3, en el qual apareix una llengua de dona a punt de llepar un plàtan. Aquesta setmana la Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca va demanar, via carta, la retirada del cartell. Aquesta festa enguany per primera vegada s’ajunta a l’ArtNit Party i ja és tradició al poble, perquè fa recordar el que fou el mític bar Districte 3. L’ArtNit Party començarà a partir de les 9 del vespre i durarà fins a mitjanit amb les actuacions d’A.R.D.E., Primo Gabbiano, + Visual Pal, Samuel Almansa i Cassandra Isern. L’esdeveniment tindrà lloc a la plaça de Can Pere Ignasi, com ja és habitual.

ArtNit Campos pretén oferir un altre model expositiu, diferent del convencional, i, d’aquesta manera, convertir l’observació en interacció convidant els visitants a la reflexió a través de la contemplació artística. La cita és el divendres 11 d’agost a partir de les 18 h, un bon moment per deixar-vos perdre pel poble i les seves instal·lacions d’antany i modernes.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF