El variat mallorquí entra en escena: tindrà la seva pròpia fira
La plaça de Pere Garau (Palma) n'acollirà la primera edició els pròxims 27 i 28 de setembre
PalmaPalma es prepara per acollir la primera Fira del Variat Mallorquí, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de setembre a la plaça de Pere Garau. La iniciativa reivindica un dels plats més populars de l'illa, que s'ha consolidat com a emblema de la cuina tradicional mallorquina.
L'escenari triat, la plaça de Pere Garau, és un dels indrets més dinàmics de la ciutat: un mercat municipal amb una forta presència de producte fresc de proximitat i un entorn multicultural on conviuen comerços i restaurants de diverses procedències. La fira vol aprofitar aquesta vitalitat per esdevenir un espai de trobada on la gastronomia actuï com a nexe cultural i social.
Més enllà del seu vessant festiu, la fira té com a objectiu dinamitzar el barri, reforçar l'activitat dels comerciants locals i impulsar el consum de producte de mercat, a més de contribuir a consolidar Pere Garau com a referent cultural i gastronòmic dins el calendari anual de Palma.
La programació inclourà casetes gastronòmiques amb variats elaborats per bars i restaurants de l'illa, a més de food trucks i un escenari central amb activitats per a totes les edats. El dissabte horabaixa se celebrarà la revetla inaugural, amb degustacions i música en directe, mentre que diumenge es farà la jornada principal, amb propostes familiars, activitats infantils, actuacions tradicionals, cercaviles, una vermutada popular, concerts i sessions de DJ fins al tancament.
La I Fira del Variat Mallorquí està organitzada per l'Agrupació de Venedors de la plaça de Pere Garau, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca, i disposa del suport de Fires i Festes, Puig, San Miguel, Net Palma, Vermut Muntaner, Ses Nines de Tianna Negre, Taste Mallorca i ZINE Hostaleria com a entitats col·laboradores i patrocinadores.
Amb aquesta primera edició, Palma incorpora al seu calendari una nova cita que aspira a consolidar-se cada any com a referent cultural i gastronòmic, i que reivindica el variat no només com a plat icònic sinó com a part essencial de la identitat de l'illa.