Ajuntament de
Política Cort 29/02/2024

Tots els busos de l'EMT tindran parades violeta

El ple de Cort aprova per unanimitat la proposta socialista que les dones puguin baixar de nit el més a prop possible de la seva destinació

1 min
La presentació s'ha fet aquest dimarts a Palma.

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat per unanimitat implementar el servei de parades violeta en totes les línies d'autobús de l'EMT de Palma. La moció, presentada pel grup municipal socialista, implica que les dones podran sol·licitar una parada a demanda el més a prop possible de la seva destinació. S'aplicarà en totes les línies que acabin de nit per evitar la por a un possible assetjament o agressió sexual.

La regidora del PSOE Palma, Angélica Pastor, ha celebrat l'aprovació "per unanimitat en el ple de l'Ajuntament" d'una proposta "amb perspectiva de gènere i parlant de feminisme". "Jo crec que serà un dia històric, sobretot, perquè els socis d'ultradreta voten a favor d'aquesta moció. És una mostra de com dotar els serveis municipals des d'una perspectiva de gènere i pensar en la ciutat en clau de dona. La mesura pretén prevenir possibles situacions de risc que posin en perill la integritat de les dones i evitar situacions d'assetjament o violència de gènere i que el transport públic de Palma sigui més segur i més accessible", ha afegit.

El govern municipal del Pacte va posar en marxa la iniciativa de les parades violeta durant la celebració del Dia de la Dona de 2022 en la xarxa de NitBus, els autobusos nocturns de l'EMT. Ara, la mesura s'estén per "garantir un espai públic segur". Les parades violeta ja existeixen a ciutats com Madrid, València, Sant Sebastià, Castelló o Las Palmas de Gran Canaria, entre altres.

stats