Política Cort 21/12/2023

Vox demana readmetre l'empleat d'Emaya que duien a llistes i que està processat, però el PP s'hi oposa

El partit d'extrema dreta, soci de l'equip de govern a l'Ajuntament de Palma, ha presentat una moció al ple perquè l'empresa pública reincorpori un treballador acusat de revelació de secrets i d'amenaces

1 min
La bancada de Vox al ple de Cort, amb Fulgencio Coll al mig, aquest dijous.

PalmaXoc entre el Partit Popular i el seu soci de govern a l'Ajuntament de Palma, Vox. Els populars no han donat suport a una de les mocions presentades pel partit d'extrema dreta al ple de Cort d'aquest dijous, amb la qual demanaven reincorporar a Emaya un treballador que va ser acomiadat després de ser processat per diversos delictes —revelació de secrets i amenaces, entre d'altres— i que anava a les seves llistes.

L'empleat és investigat per un delicte de revelació de secrets en el procés d'estabilització d'Emaya. A més, està en marxa un altre procés judicial contra ell per presumptes delictes de coaccions continuades, assetjament, injúries i calúmnies contra altres treballadors d'Emaya. No obstant això, el líder de Vox a Palma, Fulgencio Coll, ha reclamat que l'empresa pública reincorpori l'empleat, juntament amb altres tres —que estan en les mateixes condicions, però no eren membres de Vox— i que respectin "la presumpció d'innocència".

No obstant això, el partit de l'equip de govern no ha votat a favor d'aquesta proposició, sinó que s'ha abstingut. Amb els vots en contra de l'oposició —PSOE, MÉS per Palma i Unides Podem—, la moció no ha tirat endavant. Sobre els motius de la seva posició, el regidor del Partit Popular Llorenç Bauzà ha argumentat que cal "deixar que els jutges facin la seva feina" i, una vegada ho facin, "prendre decisions". Bauzà ha recordat que sobre aquestes qüestions "no s'ha dictat una sentència ferma", de manera que "no procedeix l'admissió, perquè no es permet".

stats