Política Cort 06/11/2023

L'oposició de Cort denuncia una retallada d'un 21% al pressupost dels organismes municipals

El PSOE i MÉS per Palma adverteixen que el govern del Partit Popular a l'Ajuntament ha minvat un 9% la dotació a PalmaActiva i un 21% a l'IME

2 min
Imatge del Ple de Cort, amb totes les formacions polítiques.

PalmaEls dos principals partits de l'oposició, el PSOE i MÉS per Palma, han denunciat a través d'un comunicat –respectivament– retallades pressupostàries en els organismes municipals. Segons ha denunciat el PSOE, les retallades "arriben als 14 milions d'euros, la qual cosa representa una alarmant reducció d'un 21,4% respecte de l'any anterior". Per la seva banda, MÉS per Palma ha insistit en la davallada pressupostària de fins al 37% en el cas del Patronat de l'Habitatge, en comparació amb el 2022.

El PSOE Palma ha informat que el Govern del Partit Popular ha presentat aquest dilluns els pressupostos dels organismes autònoms de l'Ajuntament de Palma –IME, IMI, PMEI, PMH-RIBA i PalmaActiva–, en què han detectat "les primeres retallades en vuit anys", sobre les quals no han donat cap explicació, segons els socialistes. Per això, tant el PSOE com MÉS han votat en contra dels pressupostos. En aquest sentit, la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol ha denunciat que les retallades són "intolerables i abusives" i que "deixen la ciutadania de Palma en situació de vulnerabilitat i d'empitjorament dels serveis i recursos públics".

Retallades de fins al 87% en certes partides, segons el PSOE

Concretament, i també d'acord amb els càlculs del PSOE, la retallada en el cas de PalmaActiva és d'un 9,64%, la qual afecta principalment la part referida al comerç. Així, eliminen 1,5 milions d'euros en subvencions, que suposen ajudes per al comerç de proximitat i per a la contractació. Ara bé, la retallada més destacable, apunten, són els 1,3 milions d'euros de la campanya de vals de comerç.

D'altra banda, el pressupost del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants (PMEI) ha patit una davallada de quatre milions d'euros, que equivalen a un 29% en comparació amb l'any anterior. En aquest cas, els socialistes alerten que així queda descartada una nova escoleta a la zona de Pere Garau - Foners i els tres nous centres prevists pel govern anterior, atès que desapareixen de la partida per al 2024. També es redueix la quantitat destinada al manteniment d'escoletes i despeses i les ajudes al menjador, mentre que l'escoleta d'estiu i l'escoleta matinera serà de pagament.

Així mateix, el Patronat Municipal de l'Habitatge pateix altres retallades. La inversió en polítiques d'habitatge públic davalla un 17%, segons el PSOE, tot i que hi ha partides que cauen fins a un 67% i un 87%. Per la seva banda, l'Institut Municipal d'Esport (IME) ha patit una disminució d'un 21% en el seu pressupost, encara que els socialistes calculen que la retallada en partides destinades a subvencions a clubs i entitats pot arribar al 50% en comparació amb l'any anterior. Finalment, l'Institut Municipal d'Investigació (IMI) pateix una retallada d'un 14%, és a dir, 1,1 milions d'euros.

stats