Ajuntament de Palma
Política Cort 18/03/2024

MÉS per Palma sobre Son Fusteret: "Cort el regala i privatitza, és ridícul"

Qualifiquen d'"absoluta barbaritat" el lloguer de 20.000 euros anuals pel recinte que acull concerts de gran format a Palma

2 min
Escenari concert Antònia Font

PalmaL'Ajuntament de Palma, a través de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP), ha aprovat la licitació de Son Fusteret per un cànon de partida de 20.000 euros anuals i per un període de 12 anys amb tres possibles pròrrogues. L'explotació preveu una inversió de 300.000 euros en condicionament i modernització de les instal·lacions en l'enllumenat o la recollida d'aigües, entre altres.

El regidor de MÉS per Palma, Miquel Àngel Contreras, ha acusat el PP de "privatitzar" el recinte i de "regalar-lo a una empresa privada" amb un cànon que "no supera els 1.600 euros mensuals, més barat que la mitjana de lloguer d'un local a Palma".

Contreras considera "ridícul i una absoluta barbaritat" el preu de partida de Son Fusteret i ha alertat que "s'està perdent l'oportunitat de gestionar un espai que afavoreix les sinergies culturals". Segons el regidor, l'Ajuntament "només s'ha reservat dos dies a l'any" per a ús municipal i el període que acull la Fira del Ram. La licitació del recinte, que habitualment es fa servir per a concerts, "limita l'accés a iniciatives culturals i força els promotors a anar-se'n a altres municipis" per desenvolupar la seva activitat.

Deduccions

A més, ha fet referència a la Llei de l'impost de societats, i al fet que les inversions en arts escèniques i música en viu obtenen unes deduccions de fins al 120%. "Sobre una inversió de 280.000 euros que s'exigeix en els plecs al llarg d'aquests anys, l'empresa adjudicatària ja n'ha guanyat el 20%. Pot presentar-se a la licitació qualsevol empresa espanyola o internacional amb una inversió que es recupera només fent un concert. Cort regala i hipoteca Son Fusteret", ha protestat. A més, al·lega que l'SMAP "no s'ha coordinat amb l'àrea de Cultura i, si ho ha fet, és més preocupant perquè significa que li interessa aquest model de cultura neoliberal".

L'Ajuntament preveu signar el contracte el gener de 2025, després que l'SMAP hagi auditat els terrenys, que tenen 97.000 metres quadrats.

stats