Polèmica
Política Cort 22/02/2024

L'oposició dubta de "la legalitat" de destituir les tres regidores de les comissions de Cort

La líder dels socialistes ha presidit aquest dijous la trobada "molt tensa" del ple després de "la humiliació pública" i denuncia que l'Ajuntament no havia presentat "el decret que justifiqui" el relleu

2 min
Imatge del ple de Palma durant les votacions.

PalmaLa líder de l'oposició a l'Ajuntament de Palma, Rosario Sánchez, ha presidit aquest dijous la seva darrera comissió del ple de Comptes, Economia i Recursos Humans, una trobada "molt tensa" després que el Consistori anunciàs ahir mitjançant una nota de premsa que destituïa les presidentes de tres de les comissions –Rosario Sánchez (PSOE), Neus Truyol (MÉS) i Lucía Muñoz (Unides Podem)– "per falta de lleialtat institucional i per pèrdua de confiança en la seva labor".

L'Ajuntament es va limitar a anunciar aquest dimecres que Sánchez serà substituïda per la regidora Lourdes Roca; Neus Truyol, pel regidor de Mobilitat, Toni Deudero, al capdavant de la Comissió d'Urbanisme i Medi Ambient; i Lucía Muñoz, pel regidor de Medi Ambient, Llorenç Bauzà, a la Comissió de Vigilància de la Contractació, Infraestructures i Desconcentració Territorial.

Rosario Sánchez s'ha trobat aquest matí que la seva destitució s'havia anunciat amb una nota de premsa, però, no obstant això, no s'havia fet efectiva, així que ha complert la seva comesa. "La comissió ha estat molt tensa. Hem demanat al batle que vingués a donar explicacions en lloc de publicar un comunicat difamant la nostra labor. És una cortina de fum per encobrir la seva falta d'actuacions. Atempta contra la cultura democràtica, és una decisió autoritària per evitar donar explicacions sobre la seva gestió. En definitiva, és un càstig exemplar per fer callar l'oposició", ha dit Sánchez. "M'agradaria que m'explicàs on veu la deslleialtat que justifiqui aquesta humiliació pública. És un desprestigi de l'adversari perquè no tenen elements per sostenir un debat. El batle no dona la cara", ha argumentat la líder dels socialistes, qui ha optat per presidir la comissió aquest dijous per "no obstaculitzar el funcionament de la institució perquè el batle no tingui alçada institucional". A més, ha afegit, "ningú no ha mostrat el decret que justifiqui la destitució". "Tenim dubtes sobre la legalitat", ha assenyalat.

"De totes maneres, no necessit la confiança de Jaime Martínez, sinó la dels ciutadans que ens han votat", ha asseverat.

Batle segrestat per l'extrema dreta

En la mateixa línia s'han expressat des de MÉS per Palma, que qualifiquen la destitució de les regidores com "una passa més en la deriva ultra d'un batle segrestat per l'extrema dreta". "La maneres, en democràcia, ho són tot, i el fet que s'hagi comunicat això amb una nota de premsa, sense posar-se en contacte directament amb les persones implicades, només evidencia la falta de valentia política que torna a demostrar Martínez", han afegit. La portaveu Neus Truyol ha acusat el batle de seguir l'estratègia de "la crispació i el sectarisme". "Té por dels tramvies, dels carrils bici, de la transparència, de l'habitatge social i, ara també, de l'oposició. Torna a utilitzar el seu despatx com una trinxera on ignora les seves responsabilitats i obligacions cap als veïns de Palma", ha conclòs.

Els motius del PP

Per la seva banda, el regidor Llorenç Bauzà ha confirmat que la destitució obeeix a una "falta de confiança i deslleialtat institucional". "La moderació no sempre ha estat el tarannà, el temps a l'hora d'intervenir no sempre ha estat ajustat al que hauria de ser i no sempre s'ha respectat el torn d'intervenció de segons quins grups polítics. Per això, s'ha pres aquesta decisió", ha esgrimit com a motius d'apartar les portaveus de l'oposició de les comissions.

stats