Ajuntament de Palma
Política Cort 22/05/2024

Cort reclama a la Sareb sòl públic per construir habitatges

Sol·licita un conveni urgent per a la cessió de terrenys industrials i edificis inacabats

1 min
Habitatge Públic a Eivissa

PalmaL'Ajuntament de Palma ha demanat a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) la signatura urgent del conveni perquè aquesta entitat pública cedeixi a Palma sòl industrial i edificis inacabats per a la construcció d'habitatges públics.

El regidor d'Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, acompanyat del gerent d'Urbanisme, Tomeu Abad, i el coordinador general del govern municipal, Ignacio Fernández, s'han reunit aquest dimecres amb el director de Gestió d'Administracions Públiques de la Sareb, Alberto Molowny, per traslladar que, entre les prioritats del Consistori palmesà, es troba adquirir sòl públic per poder construir habitatges.

Per poder accedir com més aviat millor a aquests actius, Cort ha presentat a la Sareb un llistat de béns que podrien ser incorporats mitjançant adquisició preferent o per cessió en usdefruit. Abans de l'any 2027, segons el regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, la Sareb "té el mandat jurídic de desprendre's de tots els immobles dels quals disposa", situació pel que confia que la cessió sigui "ràpida". A més, durant la reunió, la delegació municipal també ha preguntat quan adquirirà el Ministeri de Justícia els terrenys de la futura Ciutat de la Justícia a Son Marró. Segons Fidalgo, li han assegurat que "podria desbloquejar-se ben aviat".

L'Ajuntament de Palma també ha demanat informació sobre altres espais situats a l'avinguda de Mèxic i la parcel·la cadastral de Puntiró.

stats