Política Cort 30/11/2023

Martínez, compromès a millorar el decòrum del ple arran del "me gusta la fruta" del seu edil

L'Ajuntament ha convocat una junta de portaveus extraordinària aquest dijous horabaixa arran de l'incident de la sessió d'avui matí

1 min
Javier Bonet, Jaime Martínez i Lourdes Roca, aquest dijous al ple de Cort.

PalmaEn un exercici d'autocrítica, el batle de Palma, Jaime Martínez, s'ha compromès a evitar que es tornin a repetir declaracions i escenes com la que s'han produït aquest dijous en el ple municipal. El "me gusta la fruta" del regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, ha provocat les queixes de tota l'oposició i que, a conseqüència d'això, la sessió s'hagués de suspendre.

Després de reprendre el ple, els partits de l'oposició –PSOE, MÉS i Unides Podem– han decidit abandonar la sala, i la sessió ha continuat només amb la participació de l'equip de govern –és a dir, el PP– i el seu soci, Vox. Arran d'això i a petició de l'oposició, aquest dijous horabaixa l'Ajuntament ha convocat una junta extraordinària de portaveus per abordar els fets d'aquest matí.

Com a resultat, i segons han informat fonts de l'oposició, el batle s'ha compromès a ser més curós i a fer que la resta de partits ho siguin. Ara bé, davant la petició que la resta de partits també se'n facin càrrec, tant el PSOE com MÉS i UP han advertit que no tenen la mateixa responsabilitat que ell, que és la màxima autoritat. Si bé el batle no s'ha disculpat de manera oberta, ha deixat clar el propòsit que els plens funcionin millor i evitar espectacles com el d'avui dematí.

stats