Balears 26/06/2017

Vila dona la Medalla d’Or al creador de Pachá

També rebrà el guardó la violinista Lina Tur, de qui l’alcalde, Rafel Ruiz, ha destacat que és un exemple per a les noves generacions de músics

Armando Tur
2 min
Ricardo Urgell a una 'Flower Power'

EivissaEl creador de Pachá, Ricardo Urgell, ha estat una de les dues personalitats de l’any al municipi d’Eivissa, segons l’Ajuntament de Vila. Potser és un reconeixement a l’habilitat de l’empresari català que ha aconseguit vendre la major part del seu grup al fons d’inversions Trilantic per prop de 400 milions d’euros o el fet d’haver convertit la ciutat d’Eivissa “en referència mundial de l’oci nocturn”. El cas és que des de l’Ajuntament, l’alcalde, Rafel Ruiz, ha destacat “la capacitat d'anar una passa més endavant que la resta del sector”. A més, ha aplaudit el fet que, a diferència d’altres establiments, Pachá no tanqui a l’hivern. “El model empresarial de Ricardo Urgell ha tingut sempre molt en compte el resident eivissenc”, ha detallat l’Ajuntament mitjançant un comunicat.

D’altra banda, la violinista Lina Tur serà l’altra premiada. De Tur ha fet “especial il·lusió” el fet de tractar-se “d’una persona jove” que està “en el més alt de la seva carrera musical”. D’ella l’Ajuntament diu que “té un gran reconeixement internacional” i asseguren que només es pot aconseguir amb “esforç i treball”. Per això, el batle del municipi, Ruiz, ha assegurat que és “un exemple per a tothom”, sobretot per als més joves.

Un breu repàs del seu currículum ens mostra una artista que ha actuat als auditoris de més prestigi d’arreu del món, com Wigmore House de Londres, el Styarte d’Àustria, el Music Before 1800 New York City. Col·labora també amb prestigioses orquestres, com Les Musiciens Du Louvre, Les Arts Florissants i L’Orquestra de Mozart. El seu virtuosisme va ser reconegut a l’any 1992, al Concurs de joventuts musicals d’Espanya, on va obtenir el segon premi de violí.

Per part seva, el tinent de batle, Joan Ribas, ha destacat que Vila té “un deute històric amb les dones” i ha reconegut que és “important” que amb aquest premi a Tur “es visibilitzi el treball de les dones”. Aquestes medalles, ha dit el tinent de batle, “són dues medalles que tenen en comú la música; som una ciutat amb un gran vincle amb la música”.

D’altra banda, a Sant Josep s’han aprovat les medalles d’Or en comissió i no sense polèmica. El portaveu del grup Guanyem de Sant Josep de sa Talaia, Fran Ramírez, ha lamentat que el PP, el PSOE i Alternativa Insular hagin concedit la Medalla d’Or a “un militar franquista”, fent referència a Joan Torres Costa.

La medalla també recaurà en mans de l’Associació de Veïns de Cala de Bou, del Grup de Teatre dels Cubells i del doctor Moll. En tot cas, el debat públic d’aquests premis tindrà lloc dijous en sessió plenària.

stats