Un líder ultradretà alemany regenta un local a la Platja de Palma

L'antic president de l'NPD va abandonar el desembre passat i per sorpresa tots els seus càrrecs i el seu escó al Parlament de Saxònia per "motius de salut"

Holger Apfel, dirigent fins l'any passat de l'NPD, el principal partit ultradretà d'Alemanya, regenta des de mitjan aquest mes un local a la Platja de Palma, segons recull avui la premsa local alemanya.

L'antic president de l'NPD, que va abandonar el desembre passat i per sorpresa tots els seus càrrecs en la formació i el seu escó al Parlament de l'estat federat de Saxònia per "motius de salut", dirigeix ara amb la seva dona el Maravillas Stube de la capital balear.

Segons publiquen avui diversos mitjans alemanys citant el 'Mallorca Zeitung', el major diari en alemany de les Balears, Apfel està il·lusionat amb el seu "nou repte professional" a "l'illa dels seus somnis".

Apfel, de 43 anys, no ha renunciat a la seva ideologia, que anomena "posicions patriòtiques", però recalca que el local que ha rebut en traspàs no es convertirà en un punt de trobada de la ultradreta.

"Això no es polititzarà, aquí tothom és benvingut, també esquerrans", a més de persones de qualsevol nacionalitat, assegura l'exlíder ultradretà alemany.

Apfel va abandonar tots els seus càrrecs per sorpresa per Nadal passat, després de dures crítiques en l'entorn ultradretà sobre la seva presumpta aproximació sexual a un jove camarada de l'NPD.

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF