PERSONAL DOCENT
Balears 06/09/2016

UGT reclama a Educació que informi "d'urgència" sobre l'oferta d'ocupació pública prevista

El sindicat ho demana perquè els docents puguin tenir més planificació amb vista a la preparació de les proves

Ara Balears
1 min
Una aula de primària de l’escola pública Mestre Morera, 
 Al barri de Ciutat Meridiana  de Barcelona.

PalmaUGT insta la Conselleria d'Educació a informar de manera urgent els docents del nombre d'especialitats i places de l'oferta pública d'ocupació. L'anunci de l'oferta, per al 2017, ha arribat sense que se'n coneguin gaires detalls més, de manera que el sindicat reclama que se n'informi per tal que els docents puguin començar a planificar la preparació de les proves.

En aquesta línia, el sindicat recalca que aquest curs escolar s'han incrementat en 450 el nombre d'interins contractats a les Balears en el primer tràmit d'adjudicacions. Ara bé, asseguren que la millora ve donada obligatòriament per "pal·liar les conseqüències de les retallades del Govern anterior", i afegeixen: "Les mancances de professorat no s'haurien de solucionar amb personal interí, sinó amb la convocatòria d'oposicions".

De fet, UGT recalca que l'augment de la xifra d'interins suposa més inestabilitat per al col·lectiu i, a la vegada, "tampoc no afavoreix la qualitat de l'ensenyament". El sindicat remarca que s'ha de tenir en compte que molts interins ocupen places resultants de jubilació que no han estat reposades per ocupació pública.

La UE recomana no superar el 8% del total de docents en la contractació d'interins, recorda UGT. A les Balears, els percentatges se situen en el 40% a Secundària i en el 20% a Primària.

D'altra banda, UGT ha presentat un recurs de reposició contra la norma "arbitrària" i "discriminatòria", que deixa un elevat nombre d'interins sense percebre el salari dels mesos d'estiu, "encara que fan la mateixa feina i amb la mateixa responsabilitat que la resta de docents".

stats