Balears 24/10/2014

El TSJIB valida la suspensió de l’aplicació del TIL aquest curs en rebutjar els recursos de l’Executiu

La Sala confirma la suspensió cautelar de l'ordre de desenvolupament

Antônia Artigues
2 min

PalmaTot i que en la pràctica, el TIL ja està suspès en la majoria de centres escolars de les Illes Balears, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) acaba de validar aquesta suspensió per al curs 2014-15 en rebutjar els recursos de reposició plantejats per l'Executiu contra la suspensió de l'ordre d'aplicació del TIL decidida el 24 de setembre passat. La suspensió cautelar queda confirmada.

La Sala Contenciosa Administrativa ha desestimat els recursos del Govern contra les interlocutòries que decretaren la suspensió de l'ordre d'aplicació del TIL per a aquest curs, de manera que, a partir d'ara, l'aplicació del TIL està suspesa i confirmada per ordre judicial, no únicament per la interpretació que en poguessin fer els sindicats i els centres escolars. La suspensió s'acordà en el marc dels recursos interposats per la Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de les Illes Balears, Docents per la Democràcia, STEI-UGT i CCOO contra l'ordre d'aplicació.

En l'esfera judicial, per ara la batalla l'ha perduda el Govern i la principal conseqüència és que el TIL no pot ser imposat a cap centre aquest curs. Tot i que en pronunciar-se recentment sobre l'abast de la suspensió de l'ordre, el TSJIB digués que afectava just els projectes que encara no estiguessin aprovats quan es decretà la suspensió de l'ordre al setembre, el cert és que res no ha pogut impedir que fins i tot els centres que ja tenien TIL aprovat deixassin també d'aplicar-lo i, de fet, el Govern així ho ha assumit.

Ara, una vegada desestimats els recursos contra la suspensió de l'ordre d'aplicació, just queden dos litigis en marxa sobre el TIL. D'una banda, el Govern ha presentat recurs de cassació contra la sentència que anul·la el decret del TIL. En aquest cas, l'assumpte queda en mans del Suprem que, primerament, es pronunciarà sobre si accepta o no a tràmit el recurs, abans d'entrar a analitzar els arguments del Govern en defensa del TIL. D'altra banda, en el TSJIB queda pendent la sentència sobre si l'ordre de desenvolupament del TIL, suspesa de manera cautelar, és o no ajustada a dret.

stats