Balears 28/08/2017

Troben dues tortugues mortes enganxades a una xarxa de pesca prohibida des del 2002

Es tracta d'una xarxa de deriva que la Guàrdia Civil va trobar a la Font de la Cala, a la zona nord-est de Mallorca

Ara Balears
1 min
L'ormeig detectat per la Guàrdia Civil.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha confirmat que les restes d'un ormeig trobat al nord-est de Mallorca fa uns dies, amb dues tortugues marines mortes, són d'una xarxa de deriva –un sistema prohibit a les aigües de la Unió Europea des del 2002– usada recentment.

El passat 14 d'agost, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil va localitzar a la Font de la Cala, al nord-est de Mallorca, un tros de xarxa amb dues tortugues marines joves embullades i mortes, ha recordat la Direcció General de Pesca i Medi Marí en un comunicat.

Els tècnics del Servei de Recursos Marins de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca van sospitar que aquesta xarxa no era un aparell de pesca convencional i que podia tractar-se d'una xarxa de deriva.

Tècnics de la Direcció General de Pesca i Medi Marí i de Palma Aquàrium van inspeccionar les restes i van confirmar que allò localitzat per la Guàrdia Civil era un tros de xarxa emmallada de deriva, destinada a la captura de grans peixos pelàgics, ja que la malla era molt gran, de 18 cm.

Consideren que ha arribat a les costes de Mallorca després d'anar a la deriva durant prop de dues setmanes, el temps que feia, es calcula, que les tortugues eren mortes.

stats