Balears 08/05/2015

Els transportistes afectats per l'incendi del 'Sorrento' se senten "abandonats"

Demanen al Govern balear que intercedeixi perquè Transmediterránea-Acciona els pagui les compensacions que els corresponen

Efe
1 min
/ISAAC BUJ

PalmaEmpreses i autònoms transportistes de Balears afectats per l'incendi del ferri 'Sorrento' el 28 d'abril passat han denunciat aquest divendres que se senten "abandonats" per la naviliera Trasmediterránea-Acciona i han demanat al Govern balear que intercedeixi per agilitar les compensacions que els corresponen.

Segons ha indicat en una nota de premsa la Federació Empresarial Balear del Transport (FEBT), 51 vehicles de socis de la patronal viatjaven en el transbordador incendiat i encara desconeixen amb exactitud els danys que han patit.

La pèrdua dels vehicles està impossibilitant a les empreses afectades "complir amb els compromisos contrets amb els seus clients", amb els quals no poden concertar nous treballs per falta d'informació.

"Els danys causats pel sinistre no es limiten als suportats pels vehicles, sinó que a aquests s'hi ha de sumar el lucre cessant", ha indicat la patronal del transport balear.

La FEBT insta "l'administració autonòmica a mitjançar i dur a terme les gestions necessàries per aconseguir la ràpida atenció als transportistes afectats per aquest greu sinistre", que fins ara no han rebut més informació de Trasmediterránea-Acciona que "un mail instant-los a realitzar una declaració dels béns embarcats".

El 'Sorrento', que es va incendiar dimarts de la setmana passada a 18 milles al sud-oest de Mallorca quan cobria la ruta Palma-València, va arribar abans-d'ahir remolcat al port de Sagunt, on es durà a terme la descàrrega de les plataformes i vehicles que transportava.

stats