Balears 13/06/2017

Una testimoni adverteix de pallisses a prostitutes amb la presència de Rodríguez

El diputat Álvaro Gijón hauria subministrat droga a les dones amb qui mantenia relacions, segons es desprèn de l'obertura parcial del sumari del cas de la Policia Local

Martí Gelabert
3 min
José Maria Rodríguez arribant aquest matí a l'Audiència de Palma.

PalmaUna testimoni protegida del cas de corrupció a la Policia Local adverteix de pallisses a dones que exerceixen la prostitució en presència de l'expresident del PP de Palma, José María Rodríguez. En l'obertura parcial del sumari, el jutge d'Instrucció número 12 recull que la testimoni "recorda que en una d'aquestes festes en què hi era present Rodríguez, a una amiga seva li varen acabar trencant el braç". A més, diu que la va veure sagnant pel carrer amb signes d'haver patit violència.

Segons prossegueix la declaració, aquesta dona hauria "desaparegut del mapa", pagada per l'empresari Tolo Cursach, detingut i enviat a la presó per la seva implicació al cas. De fet, Cursach hauria proporcionat cocaïna i dones a aquestes festes, que se celebraven a una finca de la seva propietat. La testimoni, a més, diu que va saber per un exjugador del Mallorca "que Cursach feia dur dels països de l'est fins i tot menors, amb fins sexuals".

La testimoni també parla de "gustos (sexuals) perillosos" de Rodríguez, fet que produïa que les dones no volguessin accedir-hi. Així, Rodríguez, sempre segons la testimoni, "duia dones del carrer i fins i tot homes, per presenciar quan tenien relacions amb les dones, o quan tenien relacions entre ells, o fins i tot amb el sr. Rodríguez". Aquests fets s'haurien duit a terme a un apartament del carrer Lluís Martí.

El diputat al Parlament i extinent de batle de Seguretat Ciutadana, Álvaro Gijón, també hauria estat present -"encara que de manera més esporàdica"- en el pis on Rodríguez es tancava amb les dones. Així mateix, l'escrit assegura que "l'estat en què baixava Gijón al cotxe [oficial] era deplorable".

El regidor de Cort i diputat autonòmic del PP Álvaro Gijón, acompanyat dels seus missers a l'arribada als jutjats de Via Alemanya.

La testimoni assegura que ni Gijón ni Rodríguez pagaven les dones, sinó que era la propietària del negoci. Els polítics també serien que telefonaven a alguna persona que els subministrava droga al pis. Gijón "exigia" que les dones es drogassin, "de manera que qui no volia prendre cocaïna no entrava amb ell". A més, Gijón hauria realitzat "alguna reunió de la policia" des de la casa.

Cocaïna en un torneig de pàdel patrocinat per Cort

Gijón hauria fet organitzar un torneig de pàdel al gimnàs MegaSport, del grup Cursach, on va exigir que hi portassin cocaïna "en safates de gran mida, tipus paellera" per a una dotzena de persones. La testimoni es va encarregar d'organitzar el torneig i la festa posterior.

Segons la seva declaració, durant la celebració de la competició, Gijón li va entregar una clau d'un despatx situat darrere una de les pistes on "no havia de deixar passar ningú i només havia de deixar el que anaven a dur" (la cocaïna).

Hila demana la dimissió de Gijón a Cort per "recuperar la dignitat del ple"Durant la nit, per ordre de Gijón, va anar a cercar més cocaïna. 500 euros, concretament, apunta la testimoni. La va tornar a dur al gimnàs, on el diputat encara era. També va haver de recollir dones que exerceixen la prostitució del prostíbul del carrer Lluís Martí.

El torneig va ser avalat per l'Institut Municipal d'Esports (IME) i la Policia Local, recull el sumari. Hi "estaven inscrits policies locals i autoritats locals".

stats