La testimoni protegida del cas Cursach assegura que el jutge Penalva i el fiscal Subirán mai no l'han pressionada

El jutge Miquel Florit l'havia citada a declarar amb relació al presumpte suborn que li hauria oferit el fill de Cursach perquè abandonàs la causa

La testimoni protegida del cas Cursach que  va  provocar un enrevessat gir dels esdeveniments  quan va  assegurar que havia rebut "pressions" dels investigadors  durant les seves declaracions se n'ha desdit aquest dijous davant el jutge Miquel Florit, que l'havia citada a declarar sobre el presumpte suborn que li hauria oferit el fill de Tolo Cursach a canvi que abandonàs la causa i el país: el jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán mai no l'haurien pressionada, ha sostingut avui. Així mateix, tampoc no ha volgut confirmar que fou el fill de l'empresari qui l'hauria intentat 'comprar', tal com va denunciar inicialment.

Per què canvià de versió la testimoni clau del cas Cursach?

Els reiterats cops de volant de la testimoni que va implicar en orgies finançades per Cursach Álvaro Gijón i José María Rodríguez ha provocat que el mateix advocat que fins avui encapçalava la seva defensa hagi decidit fer un pas al costat. Cal recordar que la Fiscalia la va denunciar fa dues setmanes per fals testimoniatge, després que asseguràs que dos agents de la investigació li haurien oferit doblers, també, perquè abandonàs el país i que l'haurien volgut coaccionar perquè afirmàs que el jutge Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán havien conduït i forçat les seves declaracions, amb falsedats incloses.

La rectificació de la testimoni, però, arriba tard per frenar la tempesta judicial que va desencadenar-se després que es fes pública una querella contra Penalva i Subirán. En l'escrit s'explicava que  la testimoni clau del cas ara es retractava del relat que havia repetit una vegada i una altra en el passat, i acusava el magistrat i el fiscal d'haver-la forçada a declarar en un sentit determinat. 

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF