COMUNITAT EDUCATIVA
Balears 30/06/2016

Podem suspèn la Conselleria d'Educació

La formació morada critica que el Govern "ha escoltat, però no ha atès" les denúncies de la comunitat educativa

Martí Gelabert
3 min
La portaveu de Podem, Laura Camargo, i el diputat Salva Aguilera

PalmaPodem ha carregat fort contra la Conselleria d'Educació, a qui acusa d'escoltar les denúncies de la comunitat educativa, però sense atendre-les. El discurs de la formació morada s'ha centrat en diversos punts, per acabar resumint que "l'acord marc és paper banyat". Així ho ha expressat la portaveu de la formació, Laura Camargo, que ha acusat la Conselleria de Martí March d'incomplir els seus compromisos.

Principalment, Podem ha atacat el paper del Govern, sobretot, en matèria de ràtios. Una denúncia que els sindicats fan constantment a la Conselleria. El diputat del partit, Salva Aguilera, ha mostrat un mapa fet per l'Assemblea de Docents en el qual es detalla que fins a 50 centres de les Illes han denunciat tenir alguna aula amb massificació d'alumnes. Tots són centres de Primària, i, ara mateix, la legalitat indica que hi pot haver 25 alumnes a l'aula més dos, reservat per a alumnes NESE. La Conselleria es compromet a desdoblar grups sempre que se superin aquestes xifres i, en cas que el centre ho prefereixi, atorgar al centre un professor de suport per disminuir la ràtio alumne/docent.

Podem, però, critica que aquesta mesura s'està incomplint. Tot i així, des de la Conselleria s'assegura que les ràtios han disminuït aquest curs. En aquest sentit, un dels compromisos de March ha estat reduir a 20 el nombre d'alumnes a les aules d'Educació Infantil. Podem ha remarcat que aquesta problemàtica s'estén, sobretot, a les Pitiüses.

Compromís amb l'Assemblea de Docents

La Conselleria va acordar amb Podem i els docents dedicar el 30% en Educació dels diners que s'injectessin al Govern

Una altra de les qüestions que ha criticat Camargo és "l'incompliment" de l'acord a què l'Assemblea de Docents va arribar el desembre passat, 'in extremis', amb el Govern balear a través del qual adquiria el compromís que les millores de finançament que es produeixin al llarg de 2016 revertissin en la política educativa. Després de l'anunci de la flexibilització del dèficit, segons la formació, aquest acord ja es podria dur a terme. Educació, però, va defensar-se explicant que no és el mateix una injecció de doblers que la possibilitat d'augmentar la despesa. March va assegurar que el compromís estava acordat sempre que es produís aquesta injecció. Ara bé, la formació morada critica que el director general de Pressuposts, Joan Carrió, informi de la viabilitat de la facultat de medicina gràcies a la decisió de Montoro. Camargo ha afirmat que "es tracta d'una incongruència".

El Consultiu critica el Decret de llengües

L'òrgan retreu al Govern que no hagi complit les seves funcions i considera que l'instrument és contrari al principi d'igualtat

"L'educació ha de ser equitativa", ha expressat Camargo en relació al Decret de llengües que el Govern preveu aprovar per al proper curs. Ha reaccionat així després que l'ARA Balears avançàs que un informe del Consell Consultiu critica que el Govern no ha complit les seves funcions i considera que el decret és contrari al principi d'igualtat. Diversos sindicats ja s'han oposat a aquest decret, però la Conselleria defensa que sí que és equitatiu, ja que la realitat de cada centre és molt diferent, i d'aquesta manera es poden emmotllar a cada realitat.

Infraestructures

Podem denuncia la falta d'inversió per a noves infraestructures

Podem ha criticat que no s'ha invertit cap euro en noves infraestructures. Des de la Conselleria es recorda, però, que s'han començat obres a Son Macià. De tota manera, Podem sí que celebra la inversió que s'ha fet en remodelacions.

stats