Balears 15/07/2017

Els socialistes reclamen l'increment de policies al control de passaports dels aeroports

Els diputats illencs al Congrés presentaran una proposició no de llei

Ara Balears
2 min
Sofía Hernanz durant la roda de premsa d'aquest dissabte

PalmaEls diputats socialistes de les Balears al Congrés, Sofía Hernanz i Pere Joan Pons, reclamaran al govern espanyol més policies per als controls de passaports als aeroports de les illes. Tots dos representants han informat a través d'un comunicat d'aquesta mesura que consideren necessària vista la "situació de col·lapse" que viuen les terminals de les Balears.

En el mateix comunicat, insisteixen tant al Ministeri de l'Interior com a AENA que adoptin mesures per evitar les retencions de passatgers, que moltes vegades provoquen la pèrdua de vols a més d'"erosionar la imatge turística".

Situació "precària" a l'aeroport d'Eivissa

D'altra banda, Hernanz ha denunciat la situació laboral del personal de l'aeroport d'Eivissa. Adverteix que tenen unes condicions "precàries i inacceptables" a causa de '"allau de passatgers" que pateix la terminal i que s'ha anat incrementant en els darrers tres anys, tot i no comptar amb més personal.

La diputada eivissenca ha afirmat que es tornaran a batre rècords de passatgers i de "dèficit de personal, que es tradueix en un pèssim funcionament de la terminal i en una pèssima imatge d'Eivissa". Així, Hernanz ha ressaltat l'increment d'un 35% del volum de passatgers entre l'abril de 2016 i el d'aquest any i ha avisat que és "inassumible" que 186 treballdors i treballadores "fain front a un augment de prop de dos milions de viatgers en el mateix període de temps".

Per aquesta raó, Sofía Hernanz ha avisat que demanaran la compareixença del president d'AENA a la Comissió de Foment del Congrés, "per exigir que es repercuteixi a la terminal eivissenca la part necessària dels recursos que generam per garantir uns serveis suficients i un normal funcionament de les instal·lacions, a més d'unes condicions dignes de treball".

stats