DIA DE LES ILLES BALEARS
Balears 28/02/2017

Sentiment balear en el lliurament de les Medalles d'Or i premis Ramon Llull 2017

Francina Armengol: "L'autogovern millora la vida dels ciutadans de les Illes Balears"

Margalida Mateu
2 min
Gala de lliurament de les Medalles d’Or i els premis Ramon Llull que atorga la Comunitat.

PalmaNo hi ha hagut sorpreses, ni sobres equivocats: l'entrega de les Medalles d'Or de la Comunitat i els premis Ramon Llull 2017 ha estat un acte marcat per la institucionalitat. L'auditori del Conservatori de les Illes Balears és on s'ha portat a terme la gala de lliurament dels guardons, aquest dimarts, vigília del Dia de les Illes Balears. L'han omplert unes 500 persones.

La presidenta del Govern, Francina Armengol ha defensat, en el seu discurs, "un major autogovern que ara té més sentit que mai. Per nosaltres, autogovern és donar solucions als ciutadans i donar-los-les des d'aquí, que és on coneixem millor els nostres problemes. Però no ens enganyem: si volem més autogovern, també necessitam un millor finançament".

La gala ha estat presentada per l'actriu Catalina Solivelles, qui l'ha encetada amb un monòleg en to humorístic i distès en el qual ha intentat retratar la "balearitat comuna" fent un símil amb tres germanes i un germà, "surats pels mateixos pares, cada un amb la seva personalitat: Mallorca seria la majestàtica; Eivissa, la magnètica; Menorca, la dolça, i Formentera, l'oculta".

Seguidament, s'han entregat els premis Ramon Llull; diversos audiovisuals han explicat la tasca que ha fet mereixedors els 12 guanyadors: Alicia Sintes, Illes per un Pacte, el mestre formenterer Isidor Torres, l'associació Memòria de Mallorca i Fòrum per la Memòria d'Eivissa i Formentera, i Unió de Pagesos han rebut forts aplaudiments d'entre el públic.

Guardonats de les Medalles d’Or i els premis Ramon Llull 2017  i autoritats.

Medalles d'Or

El guardonat Joan Veny i Clar ha destacat aquest reconeixement com "una empenta per continuar treballant, amb una forta dedicació a l'estudi de la nostra llengua, cultura i història", i ha donat les gràcies a "aquells qui han fet de la nostra llengua la profunda raó de les nostres vides".

"Si els àngels cantassin, no ho farien millor que tu". Amb aquestes paraules, Veny i Clar ha compartit el guardó amb la tercera dona que és reconeguda amb una Medalla d'Or de la Comunitat, Maria del Mar Bonet.

La cantautora, molt agraïda, ha subratllat que rep el reconeixement "en un any molt especial per a mi, en el qual celebr els 50 anys de la meva carrera" i, acompanyada de Toni Cuenca, ha recitat un poema de Marià Villangómez. Llavors ha estat el torn de fer sonar Llorenç Galmés i Blai Bonet.

stats