Balears 25/01/2017

Salord diu que era "complicat" finançar projectes municipals amb l'ecotaxa

La presidenta del Consell insular de Menorca "lamenta" que no s'hagi acceptat cap de les propostes d'inversió de l'impost presentades pels ajuntaments

Ara Balears
1 min
[[OBJECT]]

Maó"Lamentam que les propostes dels ajuntaments no hagin tingut cabuda dins d'aquest primer repartiment de l'ecotaxa", ha assenyalat la presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, aquest dimecres després del ple de la Comissió de l'impuls del turisme sostenible, i també ha afegit que per al Govern era "complicat" finançar amb l'ecotaxa projectes municipals "sense crear greuges comparatius".

Ajuntaments i entitats socials donen l'esquena al Govern pel repartiment de l'ecotaxa

Aquesta declaració de la cap de l'Executiu insular topa amb la que ha fet el batle del Mercadal, el socialista Francesc Ametller, el qual se sent "molest" perquè "cap projecte dels presentats pels ajuntaments, quan semblava que els consistoris tenien una importància capital en aquest procés, ha estat atès. El Consell i el Govern ens han passat pel damunt".

Salord ha avançat que amb vista a la convocatòria de 2017 es limitaran els nous projectes amb l'objectiu de donar sortida als presentats enguany per les corporacions locals de Menorca. La intenció del Consell insular, segons Salord, és coordinar els projectes que s'han de presentar amb els ajuntaments "per evitar problemes". "La voluntat és treballar a través de la junta de batles per aconseguir un sistema que doni resposta als projectes de Menorca", ha manifestat després de la trobada a Palma.

La presidenta ha insistit que el finançament estatal de les Balears "no és suficient". "Hi ha projectes l'execució dels quals és molt urgent i, per tant, hem de continuar traslladant al govern central la necessitat de disposar d'un finançament adequat", ha conclòs.

stats