RELIGIÓ
Balears 24/11/2016

Les relíquies del beat Ramon Llull peregrinen fins a la Seu

L'acte és un preludi de la clausura de l’Any Jubilar en commemoració del 700 aniversari de la seva mort

Ara Balears
1 min
Les relíquies de Ramon Llull descanses a l'església de Sant Francesc de Palma. / ANTONI BOSCH / GUILLEM TORRES / TONINA TAURA

PalmaAquest divendres, les relíquies del beat Ramon Llull, custodiades a la basílica de Sant Francesc, peregrinaran fins a la Catedral de Mallorca com a preludi de la clausura de l’Any Jubilar en commemoració del 700 aniversari de la seva mort.

La celebració serà presidida pel bisbe Sebastià Taltavull. Acabat l’ofici de vespres, sortirà la processó cap a la Seu, encapçalats per la creu i els cirials i seguits per la banda de música, les confraries, el clergat i el bisbe. A la sortida de la basílica, es cantaran els goigs del beat Ramon Llull.

L’urna on es transportaran les relíquies ha estat elaborada per a l’ocasió, i té els escuts del Bisbat de Mallorca, els franciscans del Tercer Orde i l’Any Ramon Llull.

Les relíquies quedaran a la Seu fins diumenge 27 de novembre i, després de la missa solemne de clausura, presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per als Sants, tornaran en processó a la basílica.

stats