Balears 04/10/2017

Red Eléctrica podria reobrir el projecte de macrotorres del Fornàs l’any 2020

El conseller Marc Pons ha confirmat avui a Eivissa que si no s’afluixa la demanda elèctrica, l’alternativa que ha presentat el Govern té data de caducitat

Armando Tur
1 min
Marc Pons aquest matí al Consell

EivissaEls veïns de la vénda del Fornàs no poden respirar tranquils. Malgrat que des de la Conselleria que dirigeix el menorquí Marc Pons es va anunciar que el Ministeri d’Energia havia acceptat una alternativa que evitava les macrotorres que havien de destruir el paisatge d’una de les zones millors conservades de l’entorn rural eivissenc, aquest dimecres el conseller Marc Pons ha reconegut a Eivissa que hi ha una data límit: l’any 2020. Aquest any es podria reobrir el projecte si la demanda elèctrica continua creixent “al ritme actual”. És per aquest motiu que el conseller balear d’Energia ha insistit “en la urgent necessitat d’implantar energies renovables a Eivissa com a única alternativa de consum energètic a l’illa i en la importància d’una planificació ordenada i sostenible”.

La data d’inici de les obres serà l’any 2019 i es veuran reflectides a la Planificació energètica estatal 2015-2020, de la qual s’ha pogut eliminar el projecte inicial de les macrotorres i afegir-hi un nou cable soterrat entre les subestacions d’Eivissa i de Bossa, una ampliació de la subestació de Sant Jordi, una repotenciació de les línies actuals Sant Jordi-Sant Antoni i Eivissa-Sant Antoni i l’augment d’algunes torres uns metres.

D’altra banda, Marc ha visitat la instal·lació fotovoltaica del Centre Insular de Salut d’Eivissa, que s’ha dotat d’energies netes per començar a autoabastir-se. En concret, en aquest centre s’han instal·lat 8 quilowatts de potència en uns 80 m2 de plaques solars i això suposa subministrar el 13% del consum anual de l’edifici. La instal·lació es tradueix en un estalvi en la factura del llum de 1.100 euros l’any.

stats