EDUCACIÓ
Balears 06/04/2016

Reclamen ajornar el decret de llengües fins a la resolució d'un comitè d'experts

El Consell Escolar de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat l'informe sobre el projecte

Martí Gelabert
3 min
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA 
 Milers de persones es van manifestar ahir a Palma amb llaços per la llengua.

PalmaEl sindicat UOB ha reclamat a la Conselleria d'Educació que ajorni l'aprovació del decret de llengües estrangeres fins que es disposi del model lingüístic. Aquest model, que ha de defensar el català, l'elaborarà un comitè d'experts i no s'ha de tractar dins aquest decret. Joan Lladonet, Joan Melià, Ramon Bassa i Bernat Sureda són alguns dels noms proposats.

La UOB recorda que la seva proposta és el professor de la UIB Nicolau Dols. El sindicat considera que la implantació del decret que regularà la llengua sense haver aclarit abans quin és el model lingüístic necessari és "passar l'arada davant el bou". Mentre s'elabora aquest nou model, la UOB insta Educació que s'agiliti el diagnòstic de la situació real del català a les aules i que es posi en marxa el pla de mesures urgents.

El Govern delega als centres la decisió d'impartir classes en llengua estrangeraEl ple del Consell Escolar de les Illes ha aprovat aquest dimarts per unanimitat l'informe sobre el projecte del decret. La Conselleria assumirà totes les esmenes presentades a l'esborrany. Amb ell, es pretén que els centres educatius tinguin autonomia per escollir les llengües d'ensenyament, a partir dels continguts mínims.

El professorat que imparteixi aquestes àrees, a més de tenir la titulació requerida en relació als nivells que s’estableixen del MECR, ha d’estar format en metodologies d’aprenentatge de llengües estrangeres, contrastades amb evidències pedagògiques científiques a escala internacional. Educació oferirà, a partir del proper curs escolar, formació gratuïta al professorat.

Subvencions a centres d'educació especial

CCOO sol·licita negociar-les perquè siguin proporcionals a les necessitats dels usuaris

Per part seva, el sindicat CCOO ha lamentat que l'Administració "no diferencia objectivament les necessitats ni ràtios usuari/professional als diferents centres que subvenciona o concerta". CCOO relata que hi ha centres que poden donar més qualitat que altres perquè no atenen les mateixes necessitats.

CCOO explica que el grau d'autonomia personal i/o física dels usuaris és l'ítem que s'hauria de tenir present per a la correcta subvenció. Per aquest motiu el sindicat proposa constituir una mesa de negociació amb l'Administració.

Formentera continua apostat per l'educació

El Consell insular aportarà 45.000 € a ajudes per a llibres de text

Després que el Consell de Formentera anunciàs vuit beques per a estudis superiors, ara la institució aportarà 45.000 € a ajudes per a l'adquisició de llibres de text per a aquest curs escolar. L'any passat ja es van atorgar 45 ajuts d'aquest tipus.

Segons el Consell insular, aquesta convocatòria va dirigida a l'adquisició dels llibres per al fons de reutilització als centres de Primària i Secundària i per a ajuda individual per a l'adquisició de llibres per als estudiants que cursin estudis d'Educació Infantil.

'Juga net amb la teva pell'

La Conselleria d'Educació i l'Associació espanyola contra el càncer presenten una campanya de prevenció a l'exposició solar

Postals amb la imatge del jugador de bàsquet Rudy Fernández per combatre el càncer de pell. Aquesta és la nova iniciativa que ha inclòs Educació i l'Associació espanyola contra el càncer en la seva campanya 'Juga net amb la teva pell'.

Els organitzadors de la campanya sostenen la postal amb la imatge de Rudy Fernández

Aquesta iniciativa va dirigida als alumnes de més de deu anys dels centres educatius de Palma. L'objectiu és informar i conscienciar la població de la necessitat de protegir-se adequadament del sol. Des de l'any passat s'intenta arribar de manera més específica a la població infantil. En les postals, signades per Rudy Fernández, s'hi presenta informació amb consells de fotoprotecció. En total, es repartiran 8.000 postals.

stats