MOBILITAT
Balears 14/09/2016

Què hi podem fer en una plaça d'aparcament?

L'Ajuntament de Palma se suma a la iniciativa internacional 'Park(ing) Day', que permet habilitar un nou espai per a la ciutadania on habitualment hi ha un cotxe

Margalida Mateu
1 min
La iniciativa Park(ing) Day allibera zones d’aparcament per reivindicar una mobilitat sostenible

PalmaL'Ajuntament de Palma se suma a la iniciativa internacional 'Park(ing) Day', que permet habilitar un nou espai per a la ciutadania on habitualment hi ha un cotxe.

Aquesta és la segona vegada que l'Ajuntament de Palma se suma a aquesta iniciativa, que pretén sensibilitzar la població amb relació a la importància de les zones verdes a la ciutat, tot transformant determinades places d'aparcament en zones verdes i d'oci, inclòs dins de la Setmana de la mobilitat. L'any passat hi participaren unes 11 entitats; enguany són 16 les persones i teixit associatiu que volen 'ocupar' el lloc on hi ha un cotxe o dos.

El 'Park(ing) Day' és un esdeveniment que es fa anualment arreu del món, on, artistes, dissenyadors i ciutadans transformen places d'aparcament en parcs públics temporals.

Per fer-ho, aquestes 16 entitats s'han apuntat a l'Ajuntament i han demanat quina plaça d'aparcament volen. "El Consistori només reserva aquestes places per a les associacions que ho han demanat, perquè puguin fer-hi la seva intervenció", assenyala, a l'ARA Balears, Joan Ferrer, regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma.

El divendres 16 de setembre, "on hi hagi un o més cotxes s'hi habilitarà una cosa diferent, un col·lectiu", diu el regidor. L'any passat es van veure intervencions divertides i reivindicatives, alguns veïns van col·locar cadires i llegiren llibres; d'altres, amb piscines inflables, jugaren amb l'aigua, i també s'instal·laren pasteres amb plantes aromàtiques, generalment amb un sentit crític i estrambòticament.

Les intervencions d'enguany són encara una sorpresa, segurament oferiran un caire reflexiu. I és que, segons Ferrer, "la via pública no l'han d'ocupar necessàriament els cotxes privats, té molts usos i es pot compartir".

stats