BALEARS
Balears 09/12/2016

Presentació de 'Les petjades dels oblidats' a la Casa del Poble d'Esporles

El llibre vol ser un homenatge a les 160 persones que varen ser represaliades durant la guerra i la postguerra per la seva militància d'esquerres

X.adrover
1 min
Cartell on s'anuncia la presentació del volum dedicat a la repressió feixista a Esporles.

EsporlesLa Casa del Poble d'Esporles serà l'escenari, aquest divendres, de la presentació de 'Les petjades dels oblidats', un llibre escrit per Arnau Alemany, Bartomeu Garau i Guillem Mir, tres membres del grup de memòria històrica del municipi. L'objectiu de l'obra és donar a conèixer les persones represaliades pel franquisme durant la guerra i la postguerra, "unes persones oblidades, de les quals molta gent no sap res. Fins i tot, en alguns casos, els mateixos familiars ignoraven que haguessin estat empresonats", assenyala Alemany.

El volum, editat per l'Ajuntament d'Esporles, recull la biografia documentada de 157 persones que varen patir la repressió: "Desaparegudes", afusellades després d'un consell de guerra, empresonades, deportades o a les quals es van confiscar els béns. També dedica un capítol a la Falange local i un altre a Mateo Tugores, rector d'Esporles durant la guerra, i fill adoptiu i il·lustre del poble.

La presentació de 'Les petjades dels oblidats', a les 19.30 h, anirà a càrrec de Manel Suárez, investigador i vicepresident de l'Associació Memòria de Mallorca.

stats