Balears 01/09/2021

La jutgessa declara prescrit el delicte urbanístic de l'exconseller de Patrimoni d'Eivissa

La magistrada ha donat per bons els al·legats dels tres advocats defensors, la principal exposició dels quals l'ha realitzat Rafael Perera

Es Nou Diari
2 min

EivissaLa titular del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Eivissa, Clara Ramírez, ha declarat prescrit el delicte contra l'ordenació del territori que pesava sobre l'exconseller insular de Patrimoni J.M.T, sobre l'arquitecte Joan Prats Bonet i Antonio Huerta Ruiz, exarquitecte municipal de Sant Josep.

Els tres s'han assegut aquest dimecres dematí al banc dels acusats per respondre per unes les obres que va realitzar J.M.T a la finca Can Geroni per convertir uns corrals en un habitatge en un espai protegit que es trobava per sobre de la cota de 200 metres d'altura.

La magistrada ha donat per bons els al·legats dels tres advocats defensors, la principal exposició dels quals l'ha realitzat el lletrat Rafael Perera. L'advocat ha reconegut el delicte urbanístic, encara que va defensar que ja han transcorregut els tres anys legals per a la seva prescripció. Per a això, ha aportat com a prova el dictamen del perit enviat per la Fiscalia el 2007 i 2008 per verificar l'estat de la propietat, i al qual va demanar que ratificàs que les obres estaven finalitzades el març de 2007, en la seva primera visita, confirmació que el perit va realitzar per escrit.

Segons ha motivat Perera, entre març de 2007 i maig 2010, quan va ser imputat J.M.T, van transcórrer "àmpliament" els tres anys de termini legal per a la prescripció. Així s'ha expressat sobre els tres anys i dos mesos transcorreguts entre el final d'obra i la imputació.

Per la seva banda, l'advocat de l'exarquitecte Antonio Huerta ha defensat que en el seu cas la prescripció és més evident ja que l'informe favorable emès per a la construcció de l'habitatge data de 1998.

El judici ha començat a les deu i quart, després d'escoltar els al·legats, la magistrada ha decidit fer un un recés de mitja hora per decidir sobre la prescripció sol·licitada per les parts, que han demanat que es resolgués aquest mateix matí.

La lletrada no ha esperat que acabàs el recés i ha comunicat als acusats "de paraula" que la causa està resolta. Segons ha explicat l'advocat a la porta dels jutjats, amb aquesta decisió la causa queda acabada "sense necessitat de cap recurs, ja que la fiscal ha admès la resolució de la jutgessa i ha renunciat a formular qualsevol tipus de recurs". La jutgessa va fixar la seva resolució en una acta, signada per tots els acusats, ara absolts, que després es reflectirà en una resolució per escrit.

Per la seva banda, J.M.T només s'ha limitat a dir que tot el que li ha passat en aquesta causa i en altres "vindrà reflectit fidelment en les memòries que estic escrivint". "Cada cosa i cada persona es col·locarà al seu lloc", ha assenyalat.

Perera ha volgut deixar clar que l'exconseller no se'l jutjava per prevaricació sinó per un delicte contra l'ordenació del territori.

stats