Balears 30/11/2016

El PP manté la petició de dimissió de Pilar Costa i Podem manté els dubtes

Lectures divergents entre els partits de la compareixença de Lluís Segura

Jaume Vinyas
1 min
L'exdirector de l'advocacia, Lluís Segura, en la compareixença al Parlament.

PalmaLa compareixença parlamentària de l'exdirector de l'Advocacia Lluís Segura no ha canviat els posicionaments dels partits respecte de la polèmica destitució del lletrat, dia 27 de setembre. El PP ha reiterat la petició de dimissió de la consellera de Presidència, Pilar Costa, a qui acusen d'haver mentit en la versió oficial dels fets. “Després d'escoltar el senyor Segura, queda demostrat que la consellera coneixia la posició de l'Advocacia sobre els casos Òpera i Palauet”, ha dit el diputat Juan Manuel Lafuente, que ha afegit que “no podem tenir una portaveu del Govern que falti a la veritat”.

“En la seva intervenció, Segura ha manifestat que la informació sobre els casos en què l'Advocacia defensa els interessos públics és permanent”, ha destacat Lafuente. “Per tant”, ha conclòs, “és evident que Costa va mentir quan va dir que desconeixia la decisió”.

El portaveu parlamentari del PSIB, en canvi, ha fet una lectura radicalment diferent de la compareixença. El testimoni de Segura, ha dit Andreu Alcover, “no contradiu en res el de Pilar Costa”, ha valorat. El portaveu socialista ha assegurat que la compareixença ha estat “tècnicament impecable però políticament innecessària, a pesar de la interpretació tendenciosa que n'han fet el PP i Podem”.

Precisament, el secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha destacat la "subtilesa" de Segura i ha assenyalat que la compareixença de Segura no ha esvaït els dubtes sobre la versió que va oferir Costa, tot i que ha evitat demanar-ne la dimissió, com el PP. Amb tot, ha assenyalat que "la confiança de Podem cap al Govern és irregular".

stats