La ponència tècnica de Patrimoni, a favor de protegir la Feixina

L'òrgan del Consell de Mallorca, reunit aquest dimecres, ho ha acordat amb quatre vots a favor, dos en contra i vuit abstencions

La ponència tècnica de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca ha votat mantenir la demanda de protecció de la Feixina com a Bé Catalogat després de la votació que s'ha realitzat aquest dimecres dematí en la reunió de l'òrgan. El resultat ha estat de quatre vots a favor de la protecció i dos en contra.

Cal destacar el nombre d'abstencions, vuit. Tots els tècnics de patrimoni que han participat en la votació s'han abstingut. En aquest sentit, s'ha d'apuntar que continua sense haver-hi cap informe tècnic intern que justifiqui la protecció del monument feixista. 

En aquest punt, des de l'equip de govern del Consell entenen que tot queda en mans de la Comissió de Patrimoni. És a dir, la protecció o no del monòlit feixista és una decisió política. La Comissió de Patrimoni insular es reunirà aquest divendres dia 14 de juliol.

Dels informes que es van demanar quan es va decidir ajornar la decisió, n'han arribat dos, un de Cort  i el de l'IEB, ambdós, contraris a la protecció del monument. Els tècnics del Consell també n'havien d'elaborar un que no ha arribat.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF