CORRUPCIÓ
Balears 07/11/2016

Podem suspèn de militància la presidenta del Parlament balear, Xelo Huertas

La formació morada investiga dos càrrecs més –Montse Seijas i Daniel Bachiller– per un possible cas de corrupció. "Jo no en sé res", s'ha defensat Huertas, qui ha assegurat que "una cosa és deixar la presidència i una altra deixar el Parlament"

Ara Balears/ Europa Press
2 min
La presidenta del Parlament balear Xelo Huertas fent declaracions als mitjans de comunicació aquest dilluns. / ISAAC BUJ

Palma/ MadridEl secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha informat aquest dilluns que l'executiva de la seva formació ha decidit suspendre cautelarment de militància dues de les seves diputades al Parlament balear i un membre de la direcció autonòmica per un possible cas de corrupció i obrir-los una investigació.

Es tracta de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, i de la diputada Montse Seijas, les quals haurien utilitzat el seu càrrec públic per beneficiar el dirigent Daniel Bachiller, en concret, a través de la signatura d'un conveni entre el Govern balear i el laboratori científic que aquest dirigeix.

Segons ha explicat Echenique, existeixen "indicis" que aquestes dues diputades poden haver maniobrat per afavorir els interessos personals del dirigent autonòmic i, per això, i a petició de la direcció de Podem a les Illes Balears, han decidit obrir un expedient disciplinari –que haurà de resoldre la Comissió de Garanties– i suspendre-la cautelarment de militància.

"L'expedient es posa en marxa per tal d'esclarir les possibles

"Jo no en sé res"

"Jo no en sé res", ha respost Huertas als periodistes que l'esperaven fora del seu despatx de la cambra autonòmica.

La presidenta ha carregat contra el seu partit: "Ningú m'ha comunicat res, absolutament res. No ho entenc. Pensava que érem un poc caòtics, però no tant. Pensava que les coses es feien un poc millor". "Ho hauré de consultar amb el meu advocat, no sé de què em parlau", ha afegit.

Huertas ha deixat veure que, si se n'ha d'anar, "me n'aniré, no em cauran els anells". "La presidència –del Parlament de les Illes Balears– no era la il·lusió de la meva vida, ho he dit altres vegades", ha afirmat. Tot i així, "una cosa és deixar la presidència i una altra deixar el Parlament", ha subratllat.

La presidenta creu que l'acusació de corrupció pot tractar-se d'una venjança entre companys de partit: "La gelosia i l'enveja són dolentes", ha afegit.

"Jo estic tranquil·la, molt, molt tranquil·la. Tal vegada siguin uns altres els qui s'hagin de posar nerviosos a partir d'ara", ha sentenciat.

stats