Balears 05/10/2017

6.000 persones del municipi de Sant Josep reben aigua bona gràcies a la connexió de dos dipòsits

L’Ajuntament calcula que l’aigua dessalada arriba al 75% del municipi i espera que arribi al 100% abans que acabi l’any

Armando Tur
2 min
Representants dels Ajuntaments de Vila i de Sant Josep a la presentació

Eivissa“Som aquí per donar una bona notícia, se’m veu a la cara”. Així començava la roda de premsa en la qual es presentava a tot Eivissa la penúltima fase de la interconnexió de dessaladores que ha de servir per subministrar aigua bona al municipi de Sant Josep, un lloc on “no quedava aigua bona” i on tampoc no hi ha dessaladores, tal com ha explicat l’alcalde Josep Marí Ribas ‘Agustinet’. El batle socialista ha anunciat que els barris de Can Fita, la Carroca, Cas Mut i Platja d’en Bossa reben des de fa pocs dies aigua dolça fruit de la connexió entre els dipòsits de les Eres i Can Fita, una obra que ha executat l’Ajuntament i que beneficia 6.000 veïns, segons els càlculs del Consistori.

A més a més, aquest suport servirà per garantir el subministrament durant l’estiu, sobretot a la Platja d’en Bossa, un barri amb important presència hotelera. “Aquí ja arribava aigua dolça d’un dipòsit, però a les puntes de temporada el consum es disparava i el subministrament era insuficient”, ha explicat Agustinet, qui ha assegurat que aquesta passa beneficiarà residents i turistes.

Ara mateix, segons els càlculs de l’Ajuntament, el 75% del municipi de Sant Josep rep aigua bona gràcies a aquesta novetat, i quedaria només per incorporar-se a la xarxa de la interconnexió la zona del poble de Sant Josep, la de la Caleta i es Cubells. L’alcalde ha explicat que la manca d’aigua dolça ha estat especialment greu a Sant Josep, perquè és l’únic municipi que no té cap dessaladora i que els seus pous i aqüífers han quedat eixuts. Fins i tot, en molts casos, segons l’alcalde, la sobreexplotació n'ha provocat la salinització.

“Ja no he de dimitir”

Durant la presentació, el batle de Sant Josep, Marí Ribas, ha bromejat dient que ja no haurà de dimitir, “almenys no per això”, recordant que a principi de legislatura va fer dependre la continuïtat del seu càrrec a l’objectiu de fer arribar l’aigua bona al municipi. L’alcalde de Vila, Rafa Ruiz, que ha assistit a la presentació, ha dit que això el converteix “en un bon gestor”.

stats