Balears 19/10/2016

El Parlament ajorna la llei de benestar animal per "torejar" el Constitucional

La imminència de la sentència sobre la llei catalana que prohibeix els bous propicia una nova estratègia amb vista a la previsible oposició de l'Alt Tribunal

Jaume Vinyas
1 min
El correbou de Fornalutx és un dels actes que perillen amb la nova llei.

PalmaLa llei de benestar animal topa amb un nou obstacle. La Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial ha decidit, aquest mateix dimecres, ajornar-ne la ponència fins que es conegui el pronunciament del Tribunal Constitucional sobre la llei catalana que prohibeix les corregudes de bous. Els grups parlamentaris preveien donar per acabada la ponència avui mateix però, finalment, s'ha decidit esperar davant els dubtes legals que genera la voluntat de prohibir les corregudes de bous, la mesura més controvertida que preveu la llei.

El PP s'ha atribuït la iniciativa de paralitzar la ponència en un tuit.

La decisió s'ha pres per unanimitat i es preveu que la propera reunió es convoqui la setmana vinent o l'altra, com a molt tard. El diputat de MÉS Antoni Reus ha assenyalat a l'ARA Balears que l'objectiu d'aquesta "nova estratègia" és "esquivar de qualque manera els arguments que pugui posar sobre la taula el Constitucional". Des de Podem, el diputat Baltasar Picornell ha coincidit en el fet d'esperar a conèixer els arguments que, previsiblement, declararan inconstitucional la normativa catalana. "Això ens dóna avantatge amb vista a blindar la nostra llei", ha assegurat.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, una de les fórmules que hi ha sobre la taula per esquivar un hipotètic vet del Constitucional és permetre les corregudes "a la portuguesa", és a dir, espectacles de tauromàquia com els que se celebren a Portugal, on no es permet matar el bou ni fer-li mal.

stats