Balears 02/03/2017

Palma reivindica el paper de les dones als espais hipermasculinitzats

L'Ajuntament presenta l'agenda d'actes que durà a terme tot aquest mes amb relació al seu dia internacional, que se celebra dia 8

Martí Gelabert
2 min
Palma pesenta l'agenda d'activitats en relació al dia internacional de les dones

PalmaL'Ajuntament de Palma centrarà els actes que durà a terme aquest mes amb relació al Dia internacional de les dones (dia 8) en els espais hipermasculinitzats. Es tracta de 34 activitats que coordina l'àrea d'Igualtat, amb el suport de les regidories de Cultura i d'Esports i d'altres entitats. El regidor d'Igualtat, Aligi Molina, ha assegurat que cal fer un "reconeixement a les dones que fan feina en àmbits en què són minoria" i que no suposen una representació del que és la realitat.

Molina ha recalcat "l'esforç especial per fer-se camí dins aquests àmbits". De fet, l'agenda s'ha anomenat 'Obrint camí' per fer èmfasi en això. L'equip de govern, en l'elaboració del pla d'igualtat entre homes i dones, va trobar molts d'aquests sectors hipermasculinitzats i, per tant, considera important treballar per combatre-ho. Per Molina, l'objectiu de Cort és "mantenir el discurs ferm de convicció d'avançar cap a una ciutat més igualitària".

L'acte central és el mateix dia 8 a la plaça de la Porta Pintada, des d'on sortirà la manifestació convocada pels moviments feministes de Mallorca. L'inici serà a les 19.30 h i arribarà fins al Born.

Consulta el programa complet d'activitatsEntre les activitats destacades, la directora general d'Igualtat, Llucia Segura, ha remarcat la taula redona de dia 7 de març 'Participació de la dona en espais hipermasculinitzats'. Hi participaran la nedadora olímpica María Fuster, l'enginyera arquitecta Jessica Garcia, la conductora de l'EMT M. Elena Fluxà, la directora de l'Escola Politècnica Superior, Dra. Lorenza Carrasco, i la policia local Antònia Barceló. L'acte es realitzarà a les 19 h al centre Flassaders.

També s'ha destacat el concert de dia 10, 'Women don't Wait', amb el trio acústic format per Kathryn Williams, Michele Stodart i Andy Bruce. Serà al teatre Xesc Forteza a les 21 h i formarà part d'un cicle de concerts que es realitzaran durant tota la legislatura. A més, es duran a terme activitats als cinc districtes de Palma perquè els actes puguin arribar a tota la ciutadania.

stats