Balears 17/09/2013

L'oposició demana la dimissió del president de les Corts valencianes pels escàndols que esquitxen la seva família

El secretari del consell d'administració de Bankia va reconèixer a l'Audiència Nacional l'existència de crèdits irregulars a empreses de l'entorn de Juan Cotino

Ara
2 min

ValènciaL'oposició en bloc ha demanat avui explicacions al president de les Corts valencianes, Juan Cotino, per les informacions que assenyalen que el secretari d'administració de Bankia, Miguel Crespo, hauria explicat al jutge de l'Audiència Nacional que investiga operacions irregulars de l'entitat que l'extinta Bancaixa hauria concedit crèdits irregulars per un valor mínim de 35 milions d'euros a empreses relacionades amb el dirigent del PP valencià.

Arran de la publicació d'aquesta informació a tots els mitjans de comunicació, el síndic del grup parlamentari socialista, Antonio Torres, ha assenyalat que "el PP no pot mantenir com a president de la màxima institució valenciana un senyor la família del qual ha realitzat diversos i sospitosos negocis amb la Generalitat Valenciana".

Torres ha recordat els "multimilionaris contractes de les empreses de la seva família amb diferents conselleries i amb empreses públiques, la participació en la construcció de les grans obres de la Comunitat Valenciana i en la gestió del major grup de residències, així com en les activitats de Terra Natura". Una situació compromesa per a Cotino a la qual ara cal sumar "la participació de la família en un crèdit amb Bankia".

El portaveu socialista s'ha mostrat contundent a l'hora de demanar explicacions al president de les Corts Valencianes, a qui ha dit que "si no les dóna", hauria de "presentar de forma immediata la seva dimissió" pel bé de la institució.

En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu parlamentari de Compromís. Enric Morera ha demanat la dimissió de Cotino perquè, en la seva opinió, "quan un president de les Corts està tan en qüestió i no dóna la cara, no pot continuar al capdavant de la institució".

A més, el dirigent de la coalició també ha exigit la depuració de responsabilitats entre aquells que van permetre donar eixos crèdits i que "van contribuir a enfonsar les caixes d'estalvis". La informació sobre els crèdits irregulars a la família de Cotino "demostra que les caixes d'estalvi han estat molt polititzades" i el PP ha estat l'"encarregat d'enfonsar-les i fer-les desaparèixer", ha assenyalat Morera.

"La documentació que s'ha lliurat a la Fiscalia deixa en evidència la gravetat de la qüestió, ja que la culpa no és només de qui pot rebre els crèdits, també és dels qui els van autoritzar en el seu moment, que no són altres que gestors nomenats pel PP", ha sentenciat Enric Morera.

També la portaveu d'Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, ha dit que "el senyor Cotino no pot continuar sent president de les Corts valencianes" perquè la seva família està implicada en "casos gravíssims com el cas Bárcenas, el cas Gürtel i ara el cas Bankia". Assumptes que, segons Sanz, també estan "encerclant el senyor Cotino", perquè el president de les Corts valencianes no és aliè a aquesta "trama d'interessos particulars".

stats