RECURSOS HÍDRICS
Balears 08/11/2016

17 municipis de Mallorca continuen en alerta per sequera

El dèficit de pluges és del 33% a Mallorca, del 40% a Menorca i del 49% a Eivissa

Ara Balears
1 min

PalmaLes reserves hídriques de les Illes Balears a l'octubre es van situar en el 44%, encara que per davall del 58% del mateix mes de l'any passat, ha informat aquest dimarts el Govern.

Per illes, el dèficit de pluges és del 40% a Menorca, del 49% a Eivissa i del 33% a Mallorca, on 17 municipis continuen en alerta, segons ha assenyalat la Direcció de Recursos Hídrics.

Pel que fa a l'índex de sequera, Palma, Alaró, Andratx, Binissalem, Calvià, Consell, Lloseta, Llubí, Marratxí, Muro, Sencelles, Sineu, Alcúdia, Búger, Campanet, Pollença i sa Pobla continuen en alerta.

La demanda del Nord de Mallorca havia baixat a l'octubre, mentre que la de Palma va pujar una mica, encara que estava quasi fora de l'estat d'alerta.

Les de Llevant, Sud i Tramuntana continuen en la mateixa situació de prealerta declarada a l'agost.

Les del Pla de Mallorca (Ariany, Campos, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Margalida, ses Salines i Vilafranca de Bonany) surten de la situació d'alerta.

A Eivissa continua la situació de prealerta, mentre que en el cas de Menorca passa a ser estable.

Segons la Direcció de Recursos Hídrics, aquesta millora del cabal hídric respon a la baixada de la demanda i a les pluges dels darrers mesos.

stats